Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як запланувати свій успіх?

Автор: Vladislav
04.04.2016 14:20

Ваш бізнес-план - це ваш особистий проект успішної торгівлі. Він включає не тільки ваші цілі, а й детальний план того, як ви плануєте туди добратися. Цей план повинен виходити за межі вашої торгової методології. Він повинен включати структурування не тільки вашої торгової середовища, але цілого життя. Ваш мозок і психіка є вашими основними активами в торгівлі. Як ви плануєте захищати їх протягом року?

Ваш бізнес-план повинен бути структурований, щоб мотивувати вас робити більш високі прибутки на вашому рахунку. Це звучить як само собою зрозуміле, але ви повинні дійсно боротися, щоб вибратися з кожного спаду. Ви повинні мати допущення в своєму плані - не віддавати більше мінімального відсотка від прибутку. Ваш торговий план повинен включати всі деталі, такі як: на яких ринках ви будете торгувати, яким стратегіям ви будете слідувати, і яке кредитне плече ви будете використовувати. Тільки при наявності плану торгівлі ви будете здатні уникнути емоційних торгових рішень.

 

Я впевнена, що ніколи не пізно почати думати про роботу над бізнес-планом протягом поточного року. Також ніколи не буває занадто рано почати думати про складання бізнес-плану на наступний рік. Тому що буде потрібно якийсь час, щоб подумати про ті речі, про які я збираюся розповісти і попрацювати над вашою власною програмою.

Торгівля абстрактна і є так багато питань і рішень, які виникнуть і повинні бути зроблені протягом дня. Ваша мета як трейдера полягає в тому, щоб виконати свій план і зробити висновки з цього. Щоденний план допомагає в забезпеченні розпорядку дня, організації і структури. Але перш, ніж ви подумаєте про те, як побудувати свій щоденний план гри, ви спочатку повинні сформувати більш широкий річний бізнес-план. Під час формування вашого більшого бізнес-плану, ви будете розробляти програму торгівлі безпосередньо для себе. Багато з питань, які ми отримуємо, відносяться до того, яким торговим моделям слідувати, який часовий формат використовувати для торгівлі, як розміщувати ордера, і на яких ринках торгувати. Ваш бізнес-план повинен включати всі ці питання.

Друзі сайту: вас можуть зацікавити якісні та надійні запчасти Карвильшоп, які ви можете придбати за доступними цінами.

Коли ви розробляєте свою програму, ви повинні думати про себе як про своє найкращому клієнта. Ваш рахунок - це ваш клієнт. Ваша мета повинна, в кінцевому рахунку, полягатиме в тому, щоб проектувати тип програми, при якій ви зможете торгувати декількома рахунками, або, думайте про те, чи хотіли б ви додати тільки одного клієнта. Вам потрібен дуже певний тип програми, щоб надати цьому клієнту, і потім, припускаючи, що вони будуть контролювати вашу торговельну діяльність кожен день, ви будете більш сумлінні щодо наступної своєї програми. Питання кредитного плеча і управління грошима будуть розглянуті в цій "програмі", як і ринки, на яких торгувати, спади, типи зроблених угод і т.д. Я поділюся з вами деякими з способів, за допомогою яких я розробляю свою програму. Перш, ніж я роблю це, бізнес-план включає набагато більше. Він повинен також включати цілі та мотиваційні чинники, так само як правила, основні принципи, і плани, щоб утримати вас від небезпечних угод або місць, в яких ви відчуваєте себе найбільш слабо.

Я вважаю, що, оскільки трейдер захоплений ринком, то важко вибрати вільний час. Тому для мене дуже легко досягти точки згоряння. Я маю схильність тримати занадто багато позицій. Взяття позиції в останній день кварталу, здається, є моєю ахіллесовою п'ятою. Тому, я роблю дуже чітку умову в своєму бізнес-плані на наступний рік - НЕ МАТИ великі позиції при вході в останній день кварталу. Якщо ви хочете залишити собі свободу порушити кілька правил, оскільки ви ще поки розробляєте свій бізнес-план, подумайте про ці правила. Подумайте, які правила дійсно підходять вам найкраще. Це якраз те, чому я сказала, що це може зайняти деякий час.

Я розповім вам суть моєї програми, і потім ви побачите, як легко проектувати свої цілі навколо свого плану. Я маю окремі рахунки, один для угод скальпування, і один для позиційних угод. Тепер легко проектувати різні цілі для кожної програми. Наприклад, якщо ринок S & P - це єдиний ринок, на якому ви торгуєте, одна мета може полягати в тому, щоб вийти на певний рівень активності в скальпування S & P. Це може становити вашу основну програму або проектуватися як додаткова діяльність. При наявності мети робити кілька угод скальпування в тиждень, ви вимагаєте від себе не так багато.

Ви будете включати позиційні угоди або індексні опціони в свою програму? Дивіться на свої минулі торгові успіхи. Легко зламатися, якщо вам вигідніше прилипнути до короткострокового скальпування, або скільки довгострокових позицій реально вам додати. Я люблю тримати свою активність по скальпування S & P окремо, так для довготривалих позицій я вважаю за краще використовувати ф'ючерси NASDAQ в якості окремого ринкового інструменту. Для угод, здійснюваних на внутрішніх ринках ф'ючерсів, я намагаюся тримати позиції десь 2 - 8 днів. Іноді я буду торгувати протягом дня бондами, але я намагаюся грати з перенесенням позицій на наступний день для більшості ринків. Це є моєю базовою програмою.

Отже, по суті, я маю три окремих програми: S & P скальпування, короткострокову торгівлю на коливаннях, засновані на класичних графічних моделях і довгострокову позиційну торгівлю, яка може включати акції, опціони, взаємні фонди і т.д. Ви повинні думати про своє комбінуванні, яке буде працювати на вас і буде чітко організовано щодо того, як ви збираєтеся керувати своїми грошима. Кожен рахунок повинен мати певний рівень фінансування і числа позицій, якими можна буде торгувати.

Також повинні бути основні принципи кредитного плеча і правила управління грошима для кожного типу торгівлі. Більшість часу я не використовую мою повну лінійку. Я торгую 1 контрактом в "x" одиниць від суми мого рахунку. Визначте розмір одиниці безпосередньо для себе. Оскільки ваш рахунок росте, ви зможете додати ще один контракт. Ці речі повинні все бути прописані у вашому бізнес-плані.

Що стосується цілей, ви можете структурувати їх двома шляхами. Деякі люди встановлюють мету в доларовому обчисленні для своєї торгової діяльності. Я фактично уникала робити це в минулому, натомість вирішила зосередитися на підтримці певної кількості рівня активності. Я оцінювала, чи зробила я все, що могла кожен день і прибуток дбала сама про себе. Іноді установка доларового кількості може бути вражаючою під час періодів спаду або провокувати виконувати вас угоди, коли нічого не клеїться. В цьому році, я хочу мати свій найбільший торговий рік за весь час це і буде моя мета.

Але для деяких людей, найкраща мета може полягати в тому, щоб зробити певну кількість угод на регулярній основі. Це допомагає досягати великих цілей. Я хотіла б досягти половину моєї мети на своєму рахунку для внутрішньо-денний торгівлі і половину на своєму рахунку для позиційної торгівлі. Тепер настав питання, іноді отримується прибуток розподіляється нерівномірно. Якщо ви встановлюєте мету для себе робити 3 пункту на S & P в день для кожного контракту, повинні ви йти, коли ви зробите ці три пункти? Ні, не повинні. Якщо ви перебуваєте "на коні" і відчуваєте себе впевнено, то повинні продовжувати торгувати. Якщо ваші 3 пункту дісталися вам легко, чому ви повинні йти? Ви можете зробити дуже хороший заділ на наступний день або навіть на випадок програшу.

Але ви повинні мати деякі основні принципи. Це буде служити вашої мотивацією, по-перше, щоб зробити операцію! Ви повинні мати певну причину натиснути на клавішу, тому що так часто буває занадто легко стриматися, будучи агресивним. Встановіть мета, яку ви можете не тільки досягти, але можете і перевищити. Отже, ще раз, якщо ви новачок, початківець з маленьким рахунком, можливо, ваша мета буде полягати в тому, щоб робити 8 пунктів S & P в тиждень. Як ви збираєтеся досягти цього? Якщо ви маєте маленький капітал, то ви не хочете торгувати на більш довгому часовому форматі. Ви повинні знайти 1-2 періоду в день, де ви зможете увійти і домогтися 2 пунктів.

Тепер ви розклали свою мету на більш дрібні частини. Наскільки ви можете ризикувати при кожній угоді? Коли я роблю угоду скальпування, я автоматично ризикую не більше трьох пунктів. Якщо ви вирішуєте, що не можете ризикувати більше 2 пунктів, ви опиняєтеся перед необхідністю бути дуже обережним при виборі своєї ділянки. Ви повинні бути здатні бачити свою точку ризику перш, ніж ви входите в ринок. Дивіться ринковий поворот, і потім вступайте в ринок і як можна ближче до цього повороту. Таким чином, це може бути "програмою", з якою ви можете почати. Тепер, що може трапитися, якщо ви почнете з вашої програми скальпування, буде це на кілька днів, ринки можуть бути млявими або мінливими. Можливо, ви відчуваєте себе трохи позаду своєї мети. Але потім якось, ваші 2 пункту перетворюються в 5 пунктів або ви активні і робите ще кілька угод і перевищуєте свою мету. ОК?

Не тисніть на себе, щоб робити певну кількість угод кожен день, але ви повинні мати директиву для того, чого б ви хотіли досягти за місяць. Тоді в кінці місяця, ви питаєте себе, як ваша робота відповідає вашому бізнес-плану? Якщо це трохи розходиться, то що потрібно щоб бути точним? Найбільші речі, які перешкоджають трейдеру виконувати свій план: піддатися емоціям, забути виставити стоп-ордера або вперте зациклення на одній угоді. Це ті речі, які я знаю.

Але можливо здійснювати всі ці помилки і все ж продовжувати робити гроші. Дивно, ринки можуть прощати більше, ніж ми думаємо. Тільки потрібна невелика сталість. Так, щомісяця, встановлюйте свою мету зробити кращу роботу, ніж місяць тому. Все, що ви повинні робити - це працювати, щоб зробити меншу кількість помилок.

Ще про деяких частинах плану - збереження звіту і структура. Це є однаково важливими частинами вашого бізнес-плану. І є чому. Розпорядок дня і ритуали тримають речі в автоматичному режимі. Додатково, вони допомагають налаштовувати щоденний план гри (до якого ми підійдемо далі). Трейдер повинен дістатися до моменту, коли залишається тільки одна річ - укласти угоду. В кінці дня, я реєструю все мої денні угоди. Це може здатися марним зусиллям, так як дані вже внесені до звіту на моєму комп'ютері, і я просто записую це на папері. Але цей ритуал приносить мені деяке полегшення, тому що я можу закрити прийняття всіх рішень і зробити деяку терапевтичну чорнову роботу. Я розслабляюся на механічних завданнях і чорнової роботи, тому що я не повинна думати в цей час. Це - ритуал, який очищає мій мозок від всього хорошого і поганого, що трапилося протягом дня.

У мене також є листи, де я реєструю кожну угоду, і останнім часом я стаю більш старанною у виконанні своєї паперової роботи в кінці кожного дня. Я мала звичай робити це протягом вісімдесятих, але перестала в минулі кілька років. Частина мого бізнес-плану протягом цього року включає стати навіть більш залученою в зберігання записів. Я відстежую кількість знижень на кожній угоді і середній час підтримки позиції для кожного типу угод. Як ви бачите, ви повинні деталізувати свою гру наскільки це можливо, щоб втягнути себе в гру, збільшуючи інтенсивність.

Мета полягає не в тому, щоб спалити себе - це неправильна ідея. Ви не повинні зосередитися на кожному тику, а скоріше навпаки. Намагайтеся контролювати ринок, перебуваючи вільним і розслабленим. Іноді кращі угоди трапляться "з кута вашого очі". Наприклад, можливо ви спостерігали ринок протягом декількох днів. Ви робили свою щоденну домашню роботу, спостерігаючи як розгортаються події. Потім, коли ринок починає діяти в деякому чином, підтверджуючи, що ваш аналіз правильний, ви повинні бути там.

Ви не можете форсувати події, але коли ви розслаблені, ви будете краще бачити їх. Кращий спосіб залишатися розслабленим і розкутим полягає в тому, щоб бути залученим в певний вид ритуалу. Подібно тенісному гравцеві, який підкидає м'яч вгору і вниз кілька разів перш, ніж подавати - це ритуал, щоб залишатися розкутим. Ті ж самі прийоми застосовуються в торгівлі. Ви можете машинально креслити графіки коливань на папері протягом дня, записувати періодичні значень тиків або відзначати екстремальні цінові рівні.

Я сподіваюся, що ви поки вловили основну ідею. Але ось - ще один приклад. Людина, на якого я працювала, коли я спочатку торгувала на "Philadelphia Exchange" був фізиком. Він проводив 1,5 години там до того, як відкривався ринок і був там ще протягом півтори години після закриття. Він був дуже методичним і організованим, виписуючи ордера заздалегідь. Він був тихим і скромним, і як я дізналася пізніше, він також був там одним з найбільш успішних трейдерів. Він торгує досі і не менш успішно.

Є деякі загальні риси, які я помітила серед тих трейдерів, які досягають успіху. Вони всі мають розпорядок дня і ритуали. Ви повинні балансувати між абстрактної концептуалізації процесу, якої вимагає ринок і деякими матеріальними діями.

Ваш бізнес-план повинен включити створення щоденного Плану Ігри для кожного дня торгівлі. Яку стратегію ви збираєтеся використовувати протягом наступного дня? Чи дійсно ринок повинен протягом дня почати формувати маленький діапазон торгівлі? Або він готовий для прориву - потенційний трендовий день? Є відкривається гра протягом ранку? Наприклад, чи є ранкова розпродаж, чи буде можливість покупки з глибини? Або ралі буде коротким? Ваш план гри може включати продаж від попередніх максимумів або покупку на відкат до годинної ковзної середньої.

При управлінні довгостроковими угодами, ви, швидше за все, збережіть їх, якщо у вас записані чіткі інструкції пересувати стоп-ордер. Запишіть ваш рівень зупинки і продовжуйте переміщати його в міру того, як ринок рухається в вашу сторону. Мій улюблений спосіб пересувати стоп-ордер полягає в тому, щоб використовувати канал зупинки в два бари або використовувати часові рівні опору і підтримки. Під час низхідного тренда я буду пересувати стоп-ордер трохи вище останнього часового коливання вгору, але під час висхідного тренда, я дам йому більше місця і буду пересувати стоп-ордер нижче годинного мінімуму двома рівнями назад. Наведіть свій стоп-ордер на останній коливання вниз, а на одне перед ним. Тому що висхідні ринки більш схильні до корекціям типу ABC. Немає досконалого способу пересувати стоп-ордер - всі вони мають свої недоліки.

Іноді, торгівля на іншому ринку може бути хорошою диверсифікацією, щоб перешкоджати вам брати прибуток занадто рано на позиції, яка працює. Ви повинні дозволити часу працювати на вас у виграшній позиції.

План гри - бізнес-план - повна структура торгової середовища, тільки почніть думати про спосіб, яким ви дійсно прямуєте. Опустіться на рівень одного дня під час запису процесу. Навіть якщо ви є позиційним трейдером, ви не повинні думати про занадто далекому майбутньому, ви повинні планувати один день, навіть якщо це - тільки процес спостереження за ринком. Ваша мета повинна полягати в тому, щоб зробити кращу роботу, на яку ви здатні в цей день. Слідуйте своїм правилам і своїм планом гри протягом цього дня. Якщо ринок рухається в манері, не передбаченої вашим планом гри, то це нормально. Неправильний план гри завжди краще, ніж ніякого плану взагалі. По крайней мере, якщо ваш план гри неправильний, ви будете знати, в чому помилка, і це вже має величезну цінність.

Можна припустити мільйон угод, але ви не повинні пропустити ту, яку ви чекали відповідно до вашим планом гри. Ви також можете коригувати свій план гри протягом дня. Можливо, ви сподівалися продавати після ралі в зворотну сторону від рівня опору, але ринок пройшов через нього. Цілком нормально сказати собі: "так як ринок не пішов, куди я планував, це може мати на увазі, що є більш сильне рух в іншому напрямку". Можливо, тоді це сигналізував би, що треба переключитися і почати шукати можливості для покупки. У вас з'явилася ідея!

Нижче наводиться список деяких типів питань, які ви можете включити в свій річний бізнес-план. Це підкаже вам, над чим варто попрацювати. Почніть думати про збір професійної програми, що складається з невеликих відчутних частин, які ви можете реалізувати.

1. За якою методикою, або на яких моделях ви збираєтеся торгувати? Добре мати "бібліотеку" установок, але більшість людей краще концентруються на ніші або певній техніці.

Вчіться робити одну річ послідовно добре замість того, щоб намагатися використовувати занадто багато стилів.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99