Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Уоррен Баффет - знаменитий великий інвестор

Автор: Vladislav
14.07.2016 20:47

Уоррен Баффет є одним із стовпів американського суспільства, ставши ще за життя легендою. Хоча йому вже виповнилося 85 років, він все також активно нарощує свій капітал і розширює імперію BerkshireHathaway.

 

Уоррен Баффет: перші кроки

Мільярдер часто згадує про те, що перший прибуток він отримав в 6 років, вдало перепродуючи банки з колою. Потім він продавав і домашній лимонад, і носив різні господарські по домівках, працював рознощиком газет.

До речі, вас можеть зацікавити фото монет, якщо ви їх колекціонуєте і вам цікава ця тематика.

У 11 років Уоррен вже спробував пограти на біржі і навіть залишився в плюсі, хоч і не в великому. Завдяки своїм походженням, він зміг отримати гідну освіту. Навчаючись в коледжі, він заробив $ 9800 доларів (з урахуванням інфляції сьогодні ця сума дорівнює $ 96000).

Після навчання Баффет працював в сімейної компанії, а потім став молодшим партнером в компанії Бенджаміна Грема. Попрацювавши зі знаменитим інвестором, Уоррен став виробляти власну модель роботи. Йому здавалося, що Грем занадто обережний. А тому вони ніяк не можуть зірвати дійсно великий куш. Тому після відходу боса на персію, майбутній мільярдер створює власну компанію.

Багатство

Баффет постійно шукає партнерів, які потребували б в його інвестиціях, в результаті, в 31 рік він стає мільйонером (за цінами сьогоднішнього дня у нього було трохи менше 100 мільйонів доларів!), Будучи повноправним партнером в 7 різних компаніях.

У цей момент він здійснює злиття всіх своїх активів і купує частину текстильної компанії BerkshireHathaway. Поступово він скуповує акції і стає єдиним власником компанії. На цьому він не зупиняється, він вкладає гроші в страхування, в друковані видання, в телебачення.

Він скупив 7% акції Coca-Cola Inc., сам Баффет чи то жартома, чи то всерйоз говорить, що він зобов'язаний своїм здоров'ям саме колі і визнається, що випиває по 5 банок напою в день. Як би там не було, на акціях компанії він заробив більше мільярда і до сих пір інвестує в неї.

Родина

Сімейна біографія Уоррена Баффета вельми своєрідна. Майбутній магнат одружився відразу після закінчення коледжу, у них з дружиною народилося троє дітей, але потім дружина вирішила жити окремо. Баффет не розлучається дружина з нею до самої її смерті в 2004, хоча весь цей час жив з іншою жінкою.

Після смерті першої дружини він одружився з Ангелою Менкс, яка і жила з ним з 1977 року. Нареченій було за 60, а щасливому нареченому стукнуло 76.

Баффет вважається великим оригіналом в світі бізнесу: він не купує собі розкішних речей, живе в тому ж невеликому будинку в Омасі, який купив в 1957 році, єдина його пристрасть - це літаки. Але і тут він, скоріше, купить старий літальний апарат дешевше. Він абсолютно не довіряє акцій Facebook і Google, вважаючи, що такі вкладення не можуть окупитися.

Благодійність

Разом з Білом Гейтсом він дав зобов'язання віддати не менше половини свого майна на добродійність і активно агітує інших чинити так само. Магнат вже пожертвував більше 25 мільярдів доларів на благі цілі. При цьому він користується не смартфоном, а старенькій «розкладачкою», любить фаст-фуд і не намагається вразити когось своїм багатством.

І хоча в січня 2016 з'явилися чутки про те, що проти стільникової компанії, яка належить Баффету, хочуть почати розслідування за підозрою в «діях, що мають ознаки дискримінації», швидше за все, і тут йому вдасться вийти сухим з ​​води.

Мільярдер залишається тим, кому наслідують тисячі біржових гравців по всьому світу. Незважаючи на кризу, ціна ланчу з Баффетом, який щороку продають з молотка в благодійних цілях, тільки зростає. У 2015 році за цю можливість китайський бізнесмен заплатив 2.35 мільйонів доларів.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99