Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кредит або розстрочка? Що вибрати при покупці житла?

Автор: Vladislav
28.05.2017 12:42

Теплий милий будинок повинен бути у кожної людини. Але коли не вистачає грошей на покупку сімейного гніздечка, то доводиться розглядати різні варіанти. І постає питання, що вибрати кредит або розстрочку? Що вигідніше?

Якщо простими словами, то розстрочка - це можливість оселитися в будинку, не виплативши повну вартість за нього. Тобто при здійсненні угоди підписується певний тип договору, який стверджує інший порядок виплати коштів за нерухомість і умови її використання. У підсумку підписав договір, покупець вносить певну частину вартість житлоплощі, зазвичай вона становить від 30 до 60% від загальної суми. Далі квартира надходить в його розпорядження, але право на неї залишається за продавцем до того моменту, поки розстрочення не буде повністю виплачена.

Відповідно до умов договору власник зобов'язаний виплатити залишкову суму до певного терміну. Найчастіше договір передбачає можливість оплати частинами. У більшості випадків, якщо умови договору не дотримуються, то питання вирішується в судовому порядку.

Розстрочка - НЕ кредит! Принципові відмінності систем оплати:

Кредит - це нецільова позику певної кількості грошей в банківській організації на свої потреби.

Іпотека - це цільовий вид кредиту на житлоплощу, розрахований на довгострокову перспективу, в якому куплене житло, є запорукою. Таким чином, кредит - це позика грошей у банку, тоді як розстрочка передбачає просто «розбивку» оплати на частини. При цьому для оплати розстрочки необов'язково брати кредит на жилье в ЖК Чайка. Можна виплачувати суму на житло зі своєї зарплати або будь-якого іншого джерела доходу.

Плюси і мінуси системи розстрочки:

Продаж квартир з розстрочкою платежу - це вигідна можливість придбати власну житлову площу без тривалого накопичення фінансів. Вам не потрібно відкладати енну частку зарплати в банку з наклейкою «на квартиру» в надії, що курс валют залишиться колишнім, як і розцінки на ринку нерухомості.

Серед позитивних сторін - відсутність необхідності зв'язуватися з кредитними організаціями. Вони часто вимагають високий відсоток за надання необхідної суми. Чим через меншу кількість рук проходять гроші, тим менше ваші ризики - це правило було і залишається актуальним.

Основні переваги:

  • 1. Відсутність / низька процентна ставка.
  • 2. Можливість продовжити розстрочку при необхідності.
  • 3. Не потрібна застава / порука на відміну від кредиту.
  • 4. Зараз розстрочка доступна не тільки для квартир в новобудовах, а й для вторинного ринку нерухомості.

Однак райдужність розстрочки - поняття не зовсім вірне.

Подібний спосіб оплати товару має і свої недоліки:

  • 1) Низька процентна ставка - це все одно процентна ставка, що підвищує підсумкову вартість товару.
  • 2) Фінансовий ризик. Раптова втрата роботи або інші форс-мажорні обставини, які зроблять виплати неможливими, і спровокують конфлікти з продавцем.
  • 3) Необхідність одноразово внести велику суму власних коштів - перший платіж за житлоплощу.
  • 4) Маленький термін дії. Зазвичай розстрочки видаються на 3-7 років, на відміну від «іпотечних» 25 років.

Розстрочка на власну житлову площу, з одного боку, зручно і вигідно, з іншого - пов'язане з деякими ризиками. Тому, вибір такого способу оплати варто розглядати, але розсудливо оцінюючи свій бюджет.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99