Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Скімери: як врятувати свої гроші?

Автор: Vladislav
22.07.2016 16:31

З кожним роком платіжні пластикові картки в нашій країні стають дедалі популярнішими. Разом з картами розвивається і кардинг - шахрайські операції з банківськими картами. Одним з видів кардингу є скімінг, коли дані карти крадуть за допомогою спеціального пристрою, що зчитує - скімера.

Що таке скімер?

Скімер - це пристрій, який прикріплюється до картридеру банкомату, а також називають людину, яка займається цим. Коли власник карти засовує її в картоприймач, він не помічає нічого незвичайного, а в цей час вся інформація з магнітної стрічки його карти - дамп, переписується на скіммер. Скіммер дуже важко помітити звичайному, непідготовленій людині.

Для того щоб дізнатися пін-код карти на банкоматі розміщується мікрокамера. Вона може бути вбудована в сам скіммер або може розташовуватися на рекламних буклетах, на клавіатурі. Якщо Ви виробите правило завжди прикривати рукою або іншими предметами клавіатуру при введенні пін-коду, то це може врятувати Ваші гроші.

Друзі сайту: вас можуть зацікавити фильмы онлайн без регистрации, які ви можете переглянути у високій якості.

Але кардери, тобто злодії, які крадуть гроші з банківських пластикових карт, часто використовують замість відеокамери розкладку клавіатури для зчитування пін-коду. В цьому випадку власнику картки може допомогти спостережливість. Спробуйте підчепити клавіатуру банкомату, якщо вона їздить або відділяється, то на банкоматі встановлений скіммер.

Антискімер

Для боротьби зі скімерів банки стали ставити на банкомати антіскіммери. Антіскіммери діляться на два типи: активні і пасивні. Пасивний антіскіммер - це спеціальна накладка, що перешкоджає встановленню скімера на банкомат. Насправді ж шахраї стали робити скімери у вигляді таких накладок, і ніяких проблем у них з їх установкою немає.

Власники ж карт негативно ставляться до антискімерів, побоюючись користуватися таким банкоматом. Спробуйте доторкнутися до антискімера, не справжній може від'єднатися.

Активні антискімери встановлюються всередину банкомату і невидимі. Вони призначені для електромагнітної захисту банкомату і ефективніше пасивних.

Як убезпечити себе від скімерів?

Найважливіші поради для захисту від скімерів:

  • Найкраще знімати готівку в банкоматах, встановлені в офісах банків (але думаю, що цілковитій безпеці в таких банкоматах все-таки немає).
  • Що цікаво: поради власникам карт про те, якими банкоматами користуватися, щоб не нарватися на скімери, абсолютно протилежні. Одні джерела стверджують, що не можна користуватися банкоматами в маленьких магазинчиках і на глухих пустельних вулицях. Інші категорично заявляють, що найнебезпечніше це використовувати банкомати, що знаходяться в місцях великого скупчення людей - вокзали, аеропорти, величезні магазини, торгові центри. Хто з них має рацію? Завдання скімера якомога більше отримати дампов за короткий час (поки його не виявили інкасатори або він не розрядився), тому, чим більше відвідуваність банкомату, тим краще для нього.
  • Вводячи пін-код в банкоматі прикривайте клавіатуру іншою рукою або гаманцем, сумкою, навіть якщо поруч нікого немає.
  • Знімайте гроші в одних і тих же банкоматах (поруч з будинком або з роботою), так Ви зможете помітити зміни в його зовнішньому вигляді.
  • Підключіть послугу смс-оповіщення, щоб відразу побачити шахрайські зняття грошей з вашої картки. Як тільки до Вас прийшло повідомлення про зняття грошей, які Ви не робили - терміново телефонуйте в Банк, щоб карту заблокували. Це збереже решту грошей, що залишилися на рахунку.
  • Користуватися чіповими картами (смарт-картами). Скімери можуть зчитувати інформацію тільки з магнітної стрічки, але в Україні все чіпові карти мають магнітну смугу теж, на випадок відсутності обладнання для чіпових карт. Магнітну стрічку можна просто размагніть, в великих містах уже рідко можна зустріти банкомати або POS-термінали, що не читають інформацію з чіпа.

Незважаючи на наявність магнітної стрічки на чиповой карті, шахраям доведеться шукати банкомат або термінал, який не може прочитати з чіпа, так як вважається інформація з карти про його наявності. Списання грошей за допомогою чіпа, а не з магнітної смуги, завжди першочергово.

  • Встановіть ліміт на зняття готівки - не більше одного разу на добу. Ви встигнете заблокувати карту після операції, проведеної без вашого відома і згоди. Це допоможе зберегти частину грошей.

Якщо Вам одного разу пощастило виявити скіммер на банкоматі, не забувайте про обережність. Не треба намагатися витягти його, господар скімера або той, хто найнятий доглядати за ним, може бути поруч, і йому це дуже не сподобається. Спочатку відійдіть від банкомату, а потім зателефонуйте в банк і поліцію. Своїм дзвінком Ви зможете врятувати гроші інших людей.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99