Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як економити воду за допомогою сантехніки

Автор: Vladislav
04.09.2016 12:51

В останні роки все більш актуальним стає питання економії і підвищення енергоефективності у всіх сферах нашого життя. Багато людей вже поставили або якраз зараз ставлять лічильники для контролю споживання всіляких благ цивілізації: газові та теплові лічильники, лічильники споживання гарячої та холодної води. Але самі по собі вимірювальні прилади мало чим можуть допомогти в справі економії чесно зароблених коштів. Тільки правильний підхід до питання споживання в сумі з наявністю лічильників дасть бажаний ефект.

Уже не перший рік більшу частину плати за комунальні послуги становить вартість гарячого і холодного водопостачання, що робить максимально актуальним питання економії саме для це сфери. Допомогти в цій справі може спеціальна сантехника, конструкція якої сприяє зменшенню загального споживання води. Наприклад, для миття рук або чищення зубів часто не потрібен сильний напір. Існують спеціальні змішувачі, в яких є силіконове кільце, що обмежує набір води, що перевищує певний достатній для комфортна рівень.

Прийняти ванну або душ?

Найбільше води за день йде на прийняття ванни. Якщо ж замість цього взяти за звичку приймати душ, можна істотно заощадити. А якщо у ванній приймати душа не так зручно, то установка душової кабіни дозволить робити це з максимальним комфортом. Тим більше, що сучасні кабіни можуть мати функцію гідромасажу або сауни, дозволяючи розслабитися навіть краще, ніж в пінної ванною. І місця душова кабіна займає помітно менше, що актуально для більшості квартир.

Сучасні економні технології

Існують спеціальні безконтактні змішувачі, які включають потік води тільки при піднесенні до них руки. Дивно, але з ними витрата води зменшується в рази, оскільки потік перекривається навіть тоді, коли ви миліте руки. Економить ваші гроші та автоматичне регулювання температури, так як ви більше не будете спускати частину води в трубу під час налаштування до комфортного рівня. Спеціальні змішувачі з аератором можуть майже наполовину зменшити витрату води під час прийняття душу, при цьому збагачені повітрям струменя води будуть приємно масажувати тіло під час гігієнічних процедур і сприяти загальному розслабленню.

Значна кількість води щодня ми буквально змиваємо в унітаз. Як правило, це близько 6 літрів за один раз. Але далеко не завжди є необхідність в такому значному кількості води. Бачки з можливість половинного спуску дозволяють економити величезні кількості води в рік. Ще одним серйозним фактором витрати води є ручне прання. При цьому ополіскування білизни зажадає неймовірних витрат навіть для незначних за розміром речей. На сьогоднішній день автоматичні пральні машини ідеально справляються зі своїм завданням і в кілька разів знижують витрата води. Теж саме можна сказати і про посудомийних машинах.

Утримуємо сантехніку в хорошому стані

Не слід забувати, що капає або протікає кран - це чорна діра, здатна поглинути будь-які кількості води непомітно для людського ока. Тоненька цівка за добу переростає в десятки літрів, які пішли без будь-якої користі для нас. Краще витратити трохи сил і часу для усунення несправності, ніж з жахом отримати рахунок на лякаючу суму. Тим більше, що звук капає води може заважати заснути в нічній тиші, а вапняний наліт досить складно вивести без застосування хімії.

Якщо поштова добовий витрата води на одну сім'ю, то виявляється несподіваний факт: на чистку зубів йде непропорційно велика кількість води. Вирішити цю проблему можна простим закриттям крана в ті моменти, коли вода не потрібна. І зовсім не обов'язково для цього встановлювати особливу сантехніку. Але найкращий результат досягається при комплексному підході до питання економії. Обдумуючи подробиці проекту майбутнього ремонту ванною краще відразу передбачити набір рішень для максимального подальшого збереження бюджету сім'ї. Іноді навіть варто звернутися до фахівців, які підкажуть, яким саме способом можна найкраще оптимізувати витрати гарячої і холодної води у вашій конкретній ситуації.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99