Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як розплачуватися банківською картою в магазині

Автор: Vladislav
22.07.2016 17:08

Якщо Ви кожен раз переживаєте про те, як розплачуватися банківською картою в магазині, то ця стаття для Вас. Запам'ятавши, викладені тут прості правила, Ви більше не будете нервувати через пластикової банківської картки.

Як розплачуватися банківською картою

Щоб розплатитися банківською картою в магазині, ресторані, салоні краси, на вокзалі, в загальному, будь-якій торговельній точці, потрібно, щоб вона була обладнана платіжним терміналом (POS-терміналом). Якщо торгово-сервісна організація приймає до оплати банківські карти, вона повідомляє про це наклейками з логотипами платіжних систем: Visa, MasterCard на дверях закладу, на касі. Якщо ж Ви не побачили наклейки, то дізнайтеся у персоналу, чи можлива оплату банківськими картами.

POS-термінал (англ. Point Of Sale - точка продажу) - це електронний пристрій, який дозволяє здійснити оплату покупки з банківської платіжної картки. Устаткування для безготівкової оплати покупок відрізняється в залежності від моделі, морально застарілі термінали здатні обслуговувати тільки карти з магнітною смугою. Сучасні POS-термінали можуть обслуговувати карти з магнітною смугою, картки з чіпом (смарт-карти) і безконтактні карти.

Друзі сайту: тільки по ссылке ви можете дізнатися про розробку датчиків контролю вогню від компанії "Общемаш".

Існують два способи оплати банківською картою: передача її касиру, де він сам здійснює процедуру оплати і самостійна оплата, коли карта не передається в чужі руки, а платіжний термінал доступний для клієнта.

Карта з магнітною смугою

Карти з магнітною смугою поступово починають зникати з нашого ринку, це пов'язано з їх низькою безпекою. Інформацію на магнітній смузі легко копіювати і підробити, шахраї активно користуються цим, до того ж карти з магнітною стрічкою швидше зношуються.

Щоб розплатитися карткою з магнітною смугою потрібно:

  1. Повідомити касиру, що Ви будете платити карткою.
  2. Передати касиру карту, щоб він провів операцію оплати. В ідеалі, клієнт не випускає з рук свою карту, а сам проводить її через зчитувач (рідер). Отже, якщо термінал звернений до покупця і доступний, проведіть один раз платіжну карту зверху вниз через зчитувач магнітної стрічки терміналу. При цьому магнітна смуга повинна бути внизу карти і звернена до терміналу. Вся інформація знаходиться на магнітній смузі і потрібно саме її надати ридеру магнітних карт POS-терміналу.
  3. У деяких терміналах рідер магнітних карт не вертикальний, а горизонтальний, в таких випадках карту треба проводити зліва направо магнітною смугою вниз.
  4. Необхідно буде поставити підпис на чеку, який роздрукує POS-термінал. Вона повинна збігатися з Вашим підписом на карті. Перед тим як розписуватися, перевірте суму чека.

Основне правило безпеки з розрахунковими картами: якщо Ви передаєте карту для оплати касиру, вся процедура повинна проходити на Ваших очах, не припустима ситуація коли працівник торгівлі забирає карту і видаляється з неї (наприклад, в ресторані або кафе). Поки Ви його не бачите, він може, наприклад, зберегти Ваші персональні дані, зазначені на карті і скористатися ними для оплати покупки в інтернеті або вдатися до інших видів шахрайства.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99