Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке фішинг? Як фішери крадуть гроші

Автор: Vladislav
15.07.2016 17:38

Незважаючи на те, що рівень захищеності платіжних онлайн-сервісів постійно вдосконалюється, шахраї все ж знаходять спосіб незаконно отримати гроші. Довірливим і недостатньо уважним користувачам особливо важливо знати, що таке фішинг.

Що таке фішинг

У шахраїв існує кілька способів вкрасти гроші з чужої карти. Наприклад, скімінг, при якому до банкоматів прикріплюють спеціальне обладнання, що зчитує інформацію з карт клієнтів.

Однак фішинг - це спосіб, при якому шахрай може отримати інформацію, не маючи ніякого контакту з картою. Вся інформація найчастіше викрадається через інтернет. У власників можуть вкрасти номер карти, термін її дії, ПІН-код і CVV / CVC код. Отримавши всю необхідну інформацію, шахраї з легкістю крадуть гроші з карток.

Друзі сайту: на сторінці http://www.g-mg.ru/exhibition/Mobilnye_stendy/stendy_pop_up/ ви можете замовити якісні та оригінальні виставкові стенди для вашого бізнесу.

Методи фішингу

Найбільш поширеним способом фішингу є відправка електронних листів, в який міститься посилання. Перейшовши по такому посиланню, людина потрапляє на сайт, нагадує сайт банківської установи, причому його адресу може відрізнятися від справжнього сайту банку на одну або кілька букв. Неуважний користувач може не помітити підміни і подумати, що це офіційний сайт, надавши йому всю конфіденційну інформацію з карти.

Шахраї часто створюють фішингові сайти, які замасковані під портали, що надають інформацію про банківські і кредитні послуги. Таким чином, людина, яка шукає будь-яку інформацію про кредитування, може бути цього порталу перенаправлений на сайт, нібито є сайтом банку і кредитної організації, де у нього можуть виманити всю необхідну інформацію.

Ще один вид шахрайства - СМС-фішинг. Він являє собою розсилку СМС-повідомлень, в яких найчастіше є посилання на підроблений сайт, де потрібно ввести інформацію з карти, включаючи ПІН-код, кодове слово або пароль входу в систему інтернет-банкінгу.

Часто використовується такий вид шахрайства, як вішинг. В цьому випадку особисті дані виманюють у власника картки через телефонні дзвінки. Потенційну жертву просять зробити дзвінок за вказаним номером, де за допомогою фонового набору потрібно буде ввести дані карти для того, щоб попередити несанкціоноване списання грошових коштів. Таким чином, довірливий держатель з легкістю передає дані своєї карти стороннім особам.

Як протистояти фішингу

Щоб не стати жертвою шахраїв, важливо з обережністю ставитися до тих електронних листів, які запитують конфіденційну інформацію. Не можна піддаватися емоційного тиску, фішери можуть загрожувати блокуванням доступу до тих чи інших послуг і закриттям рахунку, якщо не буде надана інформація. Щоб перевірити справжність запиту, потрібно звернутися до свого банку.

Варто остерігатися універсальних формулювань. У листах від шахраїв не звертаються безпосередньо по імені та по батькові, повідомлення можуть починатися з фрази «Шановний (-а)». Банки в своїх електронних листах і повідомленнях найчастіше використовують персональні відомості.

Не можна вводити інформацію в формах, які містяться в електронних листах. Дуже часто вводяться дані можуть відслідковуватися шахраями.

Якщо є сумніви в автентичності веб-сайту, не варто переходити за посиланням. Найчастіше лже-сайти виглядають точно так само, як і справжні. Варто завжди звертати увагу на правильність URL сайту.

В даний час існує програмне забезпечення, яке захищає від фішингу. Підроблені сайти автоматично розпізнаються і блокуються. Такі програми також перевіряють справжність інтернет-магазинів і банків.

Щоб зберегти грошові кошти і не стати жертвою шахраїв, важливо знати, що таке фішинг і як йому протистояти. Фінансові установи ніколи не просять розкрити конфіденційну інформацію, закликаючи своїх клієнтів бути обережними та обачними.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99