Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Банк заблокував карту: чому і що робити

Автор: Vladislav
14.07.2016 20:55

Будь-який власник пластикової карти може раптово виявити, що його картка заблокована і з неї не можна зняти кошти. Через що банк заблокував карту і як бути в такій ситуації?

 

Чому банк заблокував карту

Банк може заблокувати зарплатну карту, якщо є підозра, що її використовують сторонні особи або якщо був неправильно введений її ПІН-код.

Крім того, причиною блокування зарплатної картки може бути випадок, коли власник має борг по кредиту в цьому банку або в будь-якому іншій фінансовій установі, а також коли був перевищений ліміт овердрафту.

Карта може бути заблокована в результаті накладення штрафу судовим приставом, в цьому випадку власникові буде пред'явлено судову ухвалу.

Дебетову карту можуть заблокувати в тому випадку, коли у банку з'являються сумніви в тому, що операції, що здійснюються за нею, достовірні. Він може заблокувати карту, попередньо не попередивши.

Кожен банк самостійно визначає ознаки підозрілості операцій, тому карта може бути заблокована навіть після здійснення тієї чи іншої операції за межами України або після здійснення покупки через інтернет.

Найпоширенішою причиною блокування кредитної картки стає заборгованість, що є на особовому рахунку. Також банк може заблокувати її при невірно введеному ПІН-код або через підозри на шахрайство.

Будь-яка карта може також бути заблокована через закінчення її терміну дії.

Що робити в разі блокування карти

В першу чергу, потрібно зробити дзвінок в банк або прийти у відділення, де картка була випущена. У тому випадку, коли карта була заблокована через сумнівний платежу, вона буде розблокована в термін від декількох хвилин до декількох годин.

Якщо карта була заблокована через підозри в шахрайстві, розблокувати її буде набагато важче. Справа в тому, що будь-який банк повинен нести відповідальність за збереження грошових коштів на карті, тому спочатку будуть з'ясовані всі обставини списання грошей з її рахунку. У тому випадку, коли карта була зламана за допомогою скануючих пристроїв, блокування знята не буде, клієнту буде видана нова.

Як зняти кошти, якщо карта заблокована

Якщо карта заблокована, зняти гроші з неї можна тільки в відділенні банку, не забудьте взяти з собою паспорт. Тут можливі наступні варіанти:

  • пред'явили паспорт та відразу отримали в касі гроші,
  • написали заяву на зняття готівки і отримали гроші,
  • пишіть заяву на перевипуск карти і чекаєте, поки зроблять нову,
  • пишіть заяву на закриття рахунку і чекаєте, поки його закриють.

У кожному банку свої умови, краще пізнати їх заздалегідь, про всяк випадок.

Якщо карта була заблокована через кредитну заборгованість, через перевищення овердрафту або за рішенням суду, то зняти з неї гроші не вийде.

Таким чином, існує безліч причин, за якими пластикова карта може бути заблокована. Щоб дізнатися, чому банк заблокував карту і як зняти з неї кошти, найкраще зателефонувати в банк або звернутися в його відділення.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99