Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Сімейні фінанси

Автор: Vladislav
19.01.2016 15:25

Любов, мабуть, найпрекрасніше, що було придумано в нашому світі. Закохані схожі на сяючі квіти, їм хочеться злітати, світ для них грає всіма фарбами.

Все здається райдужним і прекрасним, закохані не помічають проблем, здається, що так буде завжди. Але з часом закоханість згасає, свідомість приходить в порядок, і починають проявлятися раніше не помічені проблеми і помилки.

 

Практично в будь-якій сім'ї існують помилки в управлінні сімейних фінансів, багато хто не може розставити пріоритети. Давайте спробуємо з цим розібратися, що, можливо, в майбутньому дозволить уникнути багатьох розбіжностей.

Дуже часто буває, що члени новоствореної сім'ї, обидва працюють і намагаються взяти владу кожен у свої руки. Природно, той, хто заробляє більше, має претензії на єдиновладдя і контроль сімейного бюджету.

Тут криється перша і дуже важлива помилка. У сім'ї повинні будуватися рівноправні відносини, тобто подружжя повинні вміти домовлятися про те, як вчинити з чесно заробленими коштами.

Дуже часто буває, що чоловік працює один, і думку дружини практично не враховує, особливо у фінансових питаннях. У цих сім'ях проблеми багаторазово зростають, так як відбувається приниження дружини і втрата в її особі чудового радника.

Дуже часто буває, що дружини, сидячи вдома, мають більшу мудрість з управління сімейними фінансами і можуть дати цьому раду. До того ж варто брати до уваги те, що дружина виконує великий обсяг домашньої роботи.

Сім'ї, де подружжя вирішує фінансові та іншого роду проблеми спільно, заслуговують великої поваги. Великим досягненням є розподіл грошей за участю обох подружжя. Але тут дуже важливо знаходити консенсус, зважити всі за і проти і спільно визначити, куди витратити гроші, чи купити новий телевізор або перерахувати їх на банківський депозит.

Очевидним плюсом для сім'ї буде виділення грошей для задоволення потреб кожного з подружжя. Особливо це стосується тих сімей, де один з партнерів не працює. При цьому не варто особливо загострювати увагу на економії грошей. Звичайно, вона не буде зайвою, але особливо зациклюватися на ній весь час не варто. Інакше, життя стане не в радість і перетвориться в відбування безглуздого покарання.

Дуже корисні спільні походи по магазинах, для цього потрібно виділити який-небудь день місяця. Жінкам дуже подобається ходити по магазинах і незайвим буде дати їм таку можливість. Важливим моментом тут буде встановити певний ліміт на спільні витрати, і тоді спільні походи за покупками будуть приносити позитивні емоції, без шкоди для гаманця.

Небагатьом батьки показали, як правильно розпоряджатися грошима, тому зараз зустрічаються шлюби, де є різні підходи до поводження з сімейними фінансами. Але не варто особливо звертати на це увагу, а тим більше висміювати і принижувати один одного.

Кращим рішенням тут буде прийняти думку партнера і знайти схожі моменти в поглядах, тобто прийти до спільного підходу до управління грошима. Іноді передані батьками методики управління грошима вже встигають застаріти і їх вже не можна адекватно використовувати, тому потрібно спільно вчитися нових знань у цій сфері або застосовувати отриману раніше інформацію з урахуванням поточної ситуації. Це дуже важливо, так як незнання сучасних методів управління і контролю може призвести до серйозних фінансових трудностей.

Наше століття вважається століттям комп'ютеризації куди не подивися, скрізь впроваджуються нові інформаційні технології, тому обійтися без знань комп'ютера вже неможливо. До того ж комп'ютер може стати незамінним інструментом управління сімейними фінансами. Молоді сім'ї повинні взяти на озброєння сучасну техніку і освоювати нові цифрові технології контролю та управління сімейним бюджетом.

Ті молоді люди, які ще не відвідували стіни РАГСу, повинні більш уважно підійти до питання усвідомленості партнера в плані фінансової відповідальності. До цієї поради потрібно прислухатися, тому, як це може привести до плачевних наслідків у майбутньому. Дуже важливо до шлюбу вирішити які ваші фінансові плани, чи збігаються цілі та перспективи. Тут потрібно постаратися прийти до угоди.

Через сімейні фінансів відбувається абсолютна більшість конфліктів у родині. Тому варто вирішувати всі непорозуміння відразу при появі, а не залишати їх на потім.

До того ж, гроші самі по собі можуть виступати тільки лише каталізатором якихось порушень у відносинах. Якщо ж це не так, то і не варто заподіювати біль один одному через гроші. Вони не повинні стояти на чолі кута, а мати значення лише помічників у досягненні спільних цілей.

Дуже багатьом парам зараз просто не вистачає витримки і терпіння для вирішення конфліктів, у тому числі і фінансових. Тут потрібно взяти за правило не говорити зопалу, а спокійно озвучити обидві точки зору, уважно слухаючи, і вирішити в спокійному режимі з'явилася проблему. Інакше ж проблема залишиться, та й відносини будуть зіпсовані.

Сімейні фінанси це звичайно непросто і чи використовувати дані поради вирішувати вам, молоде подружжя. Але я сподіваюся, що вони допоможуть у вирішенні багатьох спірних моментів вашого сімейного життя.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99