Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Способи економії грошей

Автор: Vladislav
19.01.2016 15:16

Сьогодні ми поговоримо про таку статтю доходів, як економія грошей. Якось одна успішна людина, ім'я якої Генрі Форд, сказав: "Гроші зекономлені є гроші зароблені". І я не смію з ним не погодитися. Інший успішний підприємець Роберт Кійосакі стверджує: "Багата людина - це не той, хто багато заробляє, а той, у кого більше залишається перед наступною зарплатою".

Так от, друзі, скільки б ми не заробляли, наші витрати завжди будуть прагнути до доходів. Це простий закон життя. Людина, у своїй більшості і за своєю природою, маючи на руках гроші, прагне їх витратити. Така психологія людини. Але для того, щоб стати більш заможним, я вважаю, просто необхідним вміти грамотно економити. Під грамотної економією я маю на увазі економію без шкоди для психологічного і фізичного здоров'я.

Прикладом поганий економії грошей є економія на харчуванні. Наприклад, якщо ви будете харчуватися виключно швидкорозчинній локшиною, що коштує копійки, то ви заощадите багато грошей, однак найімовірніше ви будете змушені витратити ці гроші на ліки. У цій статті я спробую висвітлити багато способи економії.

1. Економте на транспорті. На транспорті можна заощадити багато грошей. Якщо дорога від дому до роботи займає у вас 10-15 хвилин, то можна ходити пішки. Тим самим ви ще й здоров'я поліпшите. Можна купити велосипед і їздити на ньому. Це дуже зручно і також корисно для здоров'я. Якщо ви змушені користуватися громадським транспортом, то краще оформити проїзний: так в будь-якому випадку вийде дешевше.

2. Ніяких кредитних карт! Сплачуйте покупки готівкою. Коли ви розплачуйтеся готівкою, ви бачите і відчуваєте сам процес розставання з ними, а це може запобігти непотрібні покупки. При використанні банківської карти ви не спостерігаєте цього процесу і, вам здається, що покупки нічого вам не коштуватимуть.

Друзі сайту: на сторінці http://divan.com.ua/divani/po-cene/divani-deshevo ви можете придбати якісні диваний за вигідними цінами.

3. Плануйте витрати. Ідіть у магазин тільки з готовим списком продуктів. Нічого не купуйте понад цього списку. Не ходіть в магазин голодними. Зрештою, беріть з собою завжди свої пакети і сумки, бо в магазинах вони зазвичай коштують грошей. Такі продукти, як цукор, макарони, борошно краще купувати у великих кількостях і, якщо можливо, оптом. Купуйте продукти у великих супермаркетах, так як в маленьких кіосках вони, як правило, дорожче.

4. Збирайте великі купюри. Є такий психологічний прийом - зберігати гроші у великих купюрах. У такому випадку ви не захочете їх розмінювати.

5. Не паліть і не випивайте алкоголь.

6. Не беріть кредити. Кредити - зло! Під кредитами я розумію споживчі кредити населенню. Я думаю, тут і так зрозуміло. Це і велика переплата, і постійне почуття обов'язку, яке, до речі кажучи, нерідко призводить до стресу.

7. Встановіть лічильники на газ, електроенергію та газ. Як правило, ми використовуємо менший обсяг цих ресурс, ніж той, за який платимо. Тому установка приладів обліку дозволить значно економити кошти.

8. Вимикайте електроенергію на ніч і йдучи з дому. Це дуже простий, але дуже дієвий спосіб економії грошей.

9. Проаналізуйте ваші витрати на мобільний зв'язок. Сучасні стільникові оператори пропонують великий вибір тарифів. Виберіть той, який задовольняє вашим потребам і при цьому варто максимально дешево.

10. Харчуйтеся дома. Їжа в ресторанах значно дорожче. Домашня їжа смачніше і корисніше, а головне набагато дешевше.

Ведіть облік доходів і витрат. В кінці кожного місяця аналізуйте ваші доходи і витрати і прагнете знайти ті пункти, на яких можна заощадити.

Можете наприклад, відкрити інвестиційний депозит у брокера і кожен місяць відкладайте 10% від ваших доходів. Перевірено, що людина можна прожити без цих 10%, не відчуваючи будь-якого дискомфорту. Користуйтеся інтернет магазинами. Ціни в інтернет - магазинах значно нижче. Товари можна закуповувати і за кордоном. Наприклад, одяг в Америці коштує в 2, а то і в 3 рази дешевше.

Пам'ятайте, що головне в економії грошей-це зниження витрат, а не вилучення їх. У цій непростій справі важливо не переходити межі. Пам'ятайте, що економний людина - не є жадібна людина. Ефективною вам економії!

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99