Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Постановка життєвих цілей

Автор: Vladislav
22.01.2016 17:47

Все, що відбувається в житті людини, він може розділити на важливе і неважливе. Щоб поліпшити своє життя, слід спочатку розібратися, що для вас дійсно важливо і, залежно від цього, намітити цілі, які необхідно досягти. Для постановки і досягнення життєвих цілей необхідний чіткий план дій

Вирішенню поставлених завдань допомагає планування. Це стосується як цілей, спрямованих на досягнення матеріального достатку, так і більш глобальних життєвих цілей.

Існують різні методики планування для постановки життєвих цілей. Слід вибрати ту, яка найбільше вам підходить, і надалі її використовувати при розробці своїх планів.

Далі описана одна з таких методик. Вона включає наступні етапи: визначення потреб, постановка мети, підготовка загального плану, визначення дій для реалізації поставленої мети.

Визначення потреб

Спочатку необхідно проаналізувати фінансове становище, провести його оцінку з усіх боків. Це дуже важливий етап, можна охарактеризувати його як "перевірку залишків на складі". Потім визначте, що з того, чого вам хочеться отримати від життя, відноситься до бажань, а що - до потреб. Для цього підготуйте два списки, в першому перерахуйте ваші бажання, а в другому - потреби.

Добре продумайте кожну позицію списку. Перед тим, як внести що-небудь, дайте собі відповідь на питання: "Чому я цього хочу? Чому мені це необхідно? Які зміни я відчую у випадку, якщо я буду цим володіти? Що є для мене безсумнівно важливим? Як це узгоджується з основними моїми життєвими пріоритетами?".

Постановка мети

Життєвий мети необхідно вибирати, орієнтуючись на свої потреби. Мета являє собою завдання, для виконання якої ви докладаєте максимальних зусиль. Мети потрібно ставити на різні періоди: на все життя, на рік, місяць, день.
Навчившись планувати фінансові цілі, ви значно поліпшите своє матеріальне становище.

Такі цілі можуть бути короткостроковими, наприклад, накопичити гроші для поїздки за кордон, виплатити невеликий кредит. Короткострокові цілі плануються на строк, що не перевищує п'ять років. Цілі можуть бути також довгостроковими, для їх досягнення потрібно більше п'яти років. Такою метою може бути накопичення грошей для покупки заміського котеджу або на здобуття вищої освіти для дітей.

Щоб ваші життєві цілі мали більше шансів бути виконаними, вони повинні задовольняти деяким вимогам. Необхідно, щоб вони були конкретними. Наприклад: "накопичити гроші на телевізор", а не "накопичити просто побільше грошей".

Друзі сайту: на сторінці http://rico-pt.com/gilotinnye-nozhnicy/ ви можете замовити якісні та надійні гідравлічні ножиці за доступними цінами.

Фінансова мета повинна бути вимірної, щоб завжди можна було оцінити, наскільки ви просунулися до її досягнення. Наприклад: ціна телевізора 30 тис. Руб., Ви накопичили 20 тис. - Отже, до реалізації мети потрібно накопичити ще 10 тис. Мета повинна бути досяжною, тобто ви повинні мати впевненість, що вона реально здійсненна. Вона повинна бути також нагальною, відповідати вашим потребам. Необхідно також, щоб мета була визначена за часом.

Планування свого майбутнього

Плануйте все своє життя. Подумайте, чого б ви хотіли добитися через рік, десять, двадцять років. Отримавши відповідь на це питання, можна намітити, які дії і вчинки вам необхідно буде здійснити в наступні роки. Визначте черговість виконання етапів для здійснення задуманих цілей. Чим докладніше ви це сплануєте, тим більше шансів на успіх.

Складання плану дій

Підготувавши план дій, ви робите перший крок у напрямку намічених цілей. Але саме по собі складання плану не гарантує їх досягнення. Необхідно, щоб ви постійно підтверджували для себе поставлені цілі. Напишіть список з переліком цілей на листку і повісьте його так, щоб він частіше попадався вам на очі. Проговаривайте мети вголос.

Ніколи не соромтеся своїх бажань. Розкажіть про свої життєві цілях родичам і друзям. Всі ці дії будуть сприяти тому, що намічені цілі будуть успішно здійснені!

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99