Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке банківська карта з овердрафтом

Автор: Vladislav
19.07.2016 13:21

Банківська картка з овердрафтом - це можливість в разі перевитрати користуватися засобами за рахунок кредитного ліміту, розмір якого встановлюється банком. Зазвичай такий ліміт дорівнює одній або двом зарплатам.

 

Банківська картка з овердрафтом

Овердрафт являє собою різновид короткострокового кредиту. Від класичних позик він відрізняється тим, що не є спеціально виданим кредитом. Це резерв, що є на карті клієнта.

Наприклад, клієнт має звичайну зарплатну карту в будь-якому банку, і кожен місяць він отримує на неї свій оклад, бонуси і премії. Така карта є дебетової, і людина може розраховувати тільки на свої кошти. Але останнім часом багато банків за замовчуванням встановлюють на такі карти овердрафт, завдяки якому клієнт може час від часу йти в мінус. У разі звільнення з організації такої ліміт відключається.

Іноді клієнти банків плутають дебетову карту з овердрафтом та кредитну карту. Справа в тому, що в більшості банків можна використовувати свої кошти при розрахунку кредитною карткою. Насправді, розрахункові карти з овердрафтом до кредитних не належать.

До речі, вас може зацікавити оптовый интернет магазин Barbator, в якому ви можете придбати якісні товари за найвигіднішими цінами.

Умови користування карткою з овердрафтом

Термін погашення овердрафту зазвичай становить до двох місяців. Так як часто можливість перевитрати коштів встановлюється на зарплатні картки, то сума овердрафту буде знята автоматично.

За користування овердрафтом нараховуються відсотки, зазвичай вони варіюються в межах 18-20% річних. Така процентна ставка нижче, ніж у кредитних карт, так як у карт з дозволеним овердрафтом менше ризик за неповернення кредиту. Заборгованість буде погашена з надійшла заробітної плати одноразовим платежем.

Пільгового періоду у овердрафту немає, відсотки нараховуються за кожен місяць. При найменшій простроченні з повернення коштів процентна ставка збільшується до 35-45% річних.

У багатьох банках за зняття готівкових коштів з овердрафтного ліміту комісія не стягується. Іноді комісія може складати 0,5-1%.

Дозволений або несанкціонований овердрафт

Будь-овердрафт на дебетової картки може бути дозволеним або несанкціонованим. Дозволений овердрафт - це окрема послуга, умови користування якої прописуються в договорі при оформленні карти. Це можливість отримати у банку грошові кошти, не оформлюючи при цьому кредитний договір.

Несанкціонований овердрафт (також його називають недозволений або технічний овердрафт) - це перевищення суми витратної операції над сумою наявного залишку по карті. Такий овердрафт може виникнути, наприклад, при конвертації грошових коштів або в разі списання комісії в той час, коли карта має нульовий баланс.

Як отримати карту з овердрафтом

Отримати карту з овердрафтом можна і самостійно, не будучи власником зарплатної картки. Для цього необхідно заповнити заяву в інтересуемом банку і надати необхідні документи (найчастіше це паспорт, другий документ на вибір, а також довідка, що підтверджує доходи). Стати власником картки з овердрафтом можуть тільки ті особи, які мають постійне джерело доходу.

Переваги й недоліки

Як і будь-яка послуга, овердрафтна карта має свої переваги і недоліки.

Переваги карти:

  • можливість отримати грошові кошти по зарплатній картці, не оформляючи кредитний договір;
  • низька річна процентна ставка;
  • відсоток за переведення в готівку маленький або зовсім не стягується.

Недоліки:

  • можливість ненавмисно піти в мінус;
  • відсутність пільгового періоду.

Таким чином, банківська карта з овердрафтом - це можливість швидко отримати додаткові грошові кошти під менші відсотки з одноразовим поверненням заборгованості.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99