Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як правильно скласти бізнес-план

Автор: Vladislav
19.12.2015 19:08

Бізнес-план може являти собою велику стопку паперів з безліччю надрукованих сторінок, а може бути складений від руки. Такий план може бути складений як на початковому етапі становлення підприємства, так і у випадках, коли планується закупівля нової продукції, проведення рекламних акцій і т.д.

Для того щоб зробити бізнес-план максимально ефективним, потрібно виконувати наступні основні вимоги:

 


Перший розділ (оглядовий).

- Визначитися з бізнес - ідеєю. Вона повинна бути чітко і ясно сформульована в одному реченні, також повинна бути вказана конкретна мета цієї ідеї. Наприклад: закупівля нових косметичних засобів (ідея) - збільшення загального обсягу продажів (мета).
Оглядовий розділ є головною частиною бізнес - плану, в якому сформульовані всі його основні цілі, завдання та функції. У цьому розділі повинні міститися всі відповіді на можливі запитання, які можуть виникнути по ходу починання та існування бізнесу.

Наприклад - можлива сума кредиту, яка може знадобитися на розвиток, його оптимальні процентні ставки, способи погашення та умови надання у різних банків. Також тут необхідно вказати можливість залучення інвесторів і взаємовигідні умови. Якщо для розвитку бізнесу планується залучення іноземних інвесторів, то оглядова частина бізнес - плану повинна бути складена англійською мовою.

Другий розділ повинен включати в себе характеристики підприємства: кадровий склад, опис цілей і завдань підприємства, вказати фінансові та економічні можливості вашої компанії, описати систему управління бізнесом, застосовувану на вашому підприємстві. Крім основних пунктів, бажано вказати наявність партнерських зв'язків і плановані рекламні компанії для збільшення прибутку вашого бізнесу.

У третьому розділі має бути опис наданих компанією послуг і продукції. Тут повинна вказуватися вироблена і реалізована продукція, у тому числі:

  • - Найменування продукції або перелік послуг;
  • - Відмінні характерні риси продукції / послуг;
  • - Наскільки фірма готова до виробництва певного товару;
  • - Наскільки екологічна і безпечна вироблена і продається продукція;
  • - Вказати систему формування цін на продукцію.

Складаючи третій розділ бізнес-плану, необхідно орієнтуватися в товарообігу і в торгівлі в цілому.

Четвертий розділ являє собою аналіз ринку збуту, тобто опис категорії населення, у якої ваш товар буде затребуваний, а також способи залучення клієнтів (проведення рекламних акцій, днів знижок і т.д.). Також у цьому пункті досліджується ринок конкурентів і повинні бути вказані прийоми залучення клієнтів, бажано відрізняються від прийомів ваших конкурентів. Наприклад, порівняння цін на вашому підприємстві і на підприємстві - конкуренті і т.д. Основною метою четвертого розділу є переконання інвесторів у тому, що ваше підприємство прибутково і постійний потік клієнтів гарантований.

П'ятий розділ повинен містити в собі фінансовий план, тобто графік доходів і витрат, планований прибуток від продажу якого-небудь виду товару, можливі витрати підприємства, фінансові прогнози і ризики, виписки з звіту податкових платежів. Для залучення іноземних інвесторів тут потрібно буде вказати індекси прибутковості і терміни окупності.
Всі аналізи і висновки бізнес - плану повинні закріплюватися цифрами.

При складанні вашого бізнес плану приділіть увагу важливість його оформлення, адже саме він "обличчя" вашого майбутнього підприємства. Перш ніж показувати його інвесторам вам потрібно звернути увагу на стиль і орфографію.

Хороший бізнес-план неможливо скласти за один день, як правило це зажадає від вас кропіткої роботи і в цій справі поспіх може тільки нашкодити.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99