Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Сезонний вклад у банку

Автор: Vladislav
28.01.2016 12:32

Зберегти і примножити гроші можна, просто поклавши їх на банківський депозит. Зараз багато банків пропонують своїм клієнтам "заробити на порі року". Так звані, сезонні вклади вигідно відрізняються від депозитів високими процентними ставками.

Сезонними пропозиціями по депозитах банки залучають нових вкладників. Для когось високі ставки і дорогі подарунки стають вирішальним аргументом, але на тлі кризи далеко не всі готові довірити банкам свої заощадження.

Деякі банки міняють лінійку своїх вкладів. Одні кредитні установи підняли процентні ставки, інші ввели, так звані, сезонні депозити. Як правило, покласти гроші на сезонний депозит можна протягом трьох осінніх місяців, правда, у деяких банках це період ще менше.

Є й ще одна істотна відмінність сезонного вкладу.

Як правило, сезонні вклади вони обмежені в часі і мабуть, розміщують в першу чергу кошти на цих депозитах клієнти, які мають, так звані, "короткі гроші", тобто вони припускають витрати протягом якогось певного часу і через, наприклад, кілька місяців, вони хочуть розірвати вклад і отримати відсотки.

Відкрити сезонні вклади банки пропонують в обмежений період часу. Якщо ви припускаєте, що гроші можуть знадобитися, варто відкрити класичний вклад з можливість дострокового зняття готівки.

Клієнту банку сезонний депозит цікавий, в першу чергу, підвищеним доходом, який можна отримати за таким вкладом. Як правило, банки підвищують прибутковість, в середньому, на один відсоток.

Друзі сайту: на сайті ekotn ви можете підшукати елітну нерухомість на будь-який смак за прийнятними цінами.

На величину відсоткової ставки також впливає сума внеску і термін, на який клієнт відкриє рахунок. Чим більше грошей буде зберігатися в банку і, чим довше буде діяти договір, тим вищий дохід.

Але клієнти, погоня за нечуваним прибутком, можуть допустити велику помилку. Бажання заробити більше може обернутися не тільки серйозними проблемами, а й значними фінансовими втратами. Ті банки, які значно підвищують процентні ставки на 3-4 пункти вище ставки рефінансування в гривнях, повинні викликати побоювання у інвесторів. Значить у них не все в порядку.

Пам'ятайте, що дохід по сезонним вкладами у банку вище, ніж по класичних. Чим більша сума і довше термін, тим вищий дохід за вкладом.

Правда, інші умови сезонних вкладів можуть виявитися неприємним сюрпризом для клієнта. Вкладникам, що бажають заробити "на осені", банки пред'являть особливі вимоги. І перше обмеження, яке може неприємно здивувати клієнта - обмеження мінімальної суми вкладу. Вона може дорівнювати 50 тисячам гривням, у той час, як відкриття класичного депозиту в багатьох банках відбувається від суми 1000 гривень.

Ще одна відмінність сезонних вкладів від класичних пропозицій - відсутність додаткових можливостей для вкладника. Наприклад, практично, жоден банк не пропонує по таких депозитах капіталізації відсотків. Також з ще з одним забороною ви можете зіткнутися, коли захочете збільшити суму на рахунку.

Пам'ятайте, що для відкриття сезонного вкладу буде потрібно більша сума, ніж для стандартного. Більшість сезонних вкладів не передбачають поповнення рахунку.

БОНУСИ

Багато банків привертають увагу клієнтів не тільки підвищеними процентними ставками, а й бонусними пропозиціями, розробленими на додаток до вкладів. Як правило, клієнтам дарують пластикові карти, рівень яких залежить від суми вкладу. Але деякі банки заманюють клієнтів і більш оригінальними способами. Це можуть бути і теплі зимові шарфи, і пакети соків, і банки з червоною ікрою.

Те, що клієнт отримає від банку в якості подарунка, обмежується лише фантазією його співробітників. Чим орігинальней сувенір, тим більше шансів, що у вкладників залишиться хороше враження про банк, а тому деякі фінансові установи дарують і зовсім кумедні дрібниці, як наприклад сталеве 10-літрове відро.

Хороший подарунок може стати вагомим аргументом на користь банку. Адже бонуси - це не тільки приємне доповнення до високими відсотковими ставками по сезонним вкладами, а й часто досить вигідну пропозицію. Вкладники деяких банків, таким чином вже отримували цінні призи-путівку в Париж, електроніку та подарункові сертифікати.

ДОСТРОКОВЕ РОЗІРВАННЯ

Перш ніж віддавати свої гроші банку, варто уважно вивчити договір. Підпис поставити недовго, а от рішення проблем, які можуть з'явитися завдяки поспіху, займе чимало часу. На який би термін не укладався договір, у вкладника завжди є можливість розірвати його. Все, що для цього потрібно - просто написати заяву у відділенні банку. Але приймаючи таке рішення, клієнт повинен бути готовий до фінансових втрат.

При достроковому розірванні сезонного вкладу, підвищений відсоток ви вже не отримаєте. Треба уважно прочитати договір вкладу, за якою ставкою будуть нараховуватися відсотки у разі дострокового розірвання. Зазвичай, в цьому випадку, відсоток нараховують за мінімальною ставкою "до запитання".

ПІДСУМОК

Сезонний вклад - це хороша можливість отримати додатковий дохід. Але поквапившись при виборі банку з прийняттям рішення і погнавшись за високими відсотками, можна допустити чимало помилок.

І уникнути цього вам допоможуть ці прості рекомендації:

  • * Сезонний вклад можна відкрити в обмежені терміни, але якщо ви припускаєте, що гроші можуть знадобитися, варто відкрити класичний вклад з можливістю часткового зняття готівки.
  • * Сезонний депозит принесе більший дохід, ніж стандартну пропозицію банку, і прибуток виявиться вище, якщо покласти велику суму на тривалий термін. Але підступ для клієнта в тому, що можливості вкладника по осінньому депозитом значно вужче, ніж за класичним.
  • * Пам'ятайте, закривши вклад достроково, ви позбудетеся нарахованого доходу. Але, незважаючи на це, банк зобов'язаний видати вам гроші на першу вимогу.

Сезонний внесок варто розглядати як можливість уберегти заощадження від інфляції і від нестабільності на фондових ринках. Однак, перш ніж розміщувати кошти в кредитних установах, пам'ятайте, що система страхування вкладів поширюється тільки на обмежену суму, тому зберігати заощадження розумніше невеликими сумами і в різних банках.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99