Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Кредитна історія: Що це? Як її можна побачити?

Автор: Vladislav
15.03.2016 13:19

Сьогодні споживачі кредитів постійно стикаються з таким поняттям, як кредитна історія. Потрібен кредит? Надайте доступ до кредитної історії. Затримуєте виплату? Це зіпсує вашу кредитну історію. Вчасно провели всі виплати? Це буде відображено в кредитній історії.

У зв'язку з цим не можуть не виникнути такі питання: Що таке кредитна історія? З чого вона складається і як впливає на процес оформлення позики?

 

Що таке кредитна історія?

Кредитна історія банківського позичальника - це документ, в якому відображені всі кредити, бралися в фінансових організаціях (включаючи мікропозики), а також інформація про дисципліну погашення. Іншими словами, в цьому документі буде відображено кожен взятий вами кредит і деталі його погашення.

Даний документ складається з трьох основних частин:

  • титул
  • В цьому розділі відображені паспортні дані позичальника, а також ідентифікаційний номер і деякі інші дані.
  • Основна частина (тіло)
  • У цій частині міститься інформація про кожного взятому кредиті і кожної проведеної виплати.
  • Закрита частина
  • У закритій частині відображаються дані про фінансових організаціях, які надавали позику, а також про всі запитах кредитної історії.

Якщо, Ви, наприклад, вирішили взяти кредит через інтернет і допустили прострочення, то отримати новий кредит з поганою історією буде досить складно. Однак якщо ви зіпсували свою статистику, це не означає, що ви ніколи більше не зможете отримати позику у фінансових організаціях. По-перше, кредитні історії зберігаються 15 років, після чого інформацію видаляється. По-друге, є кілька цілком легальних способів, як виправити погану кредитну історію.

Як відбувається оцінка кредитної історії?

Сьогодні все більша кількість фінансових організацій пропонують оформлення позики в максимально стислі терміни (від декількох годин, до 5-10 хвилин). Це стало можливо за рахунок використання такої технології, як скоринг.

Скоринг - це спеціалізоване програмне забезпечення, яке обчислює рівень платоспроможності виходячи з введених даних. Існує кілька видів скорингу і в залежності від використовуваної технології використовується певний набір даних про потенційного клієнта.

Оцінка кредитної історії все великою кількістю фінансових організацій проводиться саме програмним способом. При цьому робот аналізує не тільки безпосередньо історію позик і їх виплат, а й вік, сімейний стан, трудові дані і т.д.

Дана технологія має свої переваги й недоліки, однак її використання в сфері малого та середнього кредитування вже стає практично незамінним.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99