Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що робити якщо немає можливості платити кредит

Автор: Vladislav
19.12.2015 18:54

Сучасне життя твердить свої закони, згідно з якими лише за допомогою кредиту можна дозволити собі купити дорогу річ. Ось чому банки не втомлюються рекламувати кредити і пропонувати їх за найвигіднішими відсотками, залучаючи все більше число клієнтів. Купівля заміської дачі, техніки, квартири, машини, оплата євроремонту, відпочинку або одруження-все це вимагає серйозних вкладень, яких часом не вистачає.

На жаль банки не надають позики безкоштовно, для цього потрібно мати постійний дохід, без якого неможливо отримати навіть малу позику.

 

Що ж робити, якщо раптом пропало джерело цього доходу?

Звільнення з роботи, втрата майна, хвороба-з цим може зіткнутися кожен. У таких випадках, кредитні заборгованості стають непосильною ношею для клієнта, оскільки платити кредитні внески він більше не в силах.

У такій ситуації ні в якому разі не можна просто припиняти виплати по кредиту, так як це призведе до зростання боргу. Сума відсотків буде рости, крім того, банк цілком може вдатися до покарань у вигляді штрафів.

Перше, що потрібно зробити, в першу ж чергу, як тільки ви зрозумієте що більше не можете виплачувати борг за кредитами - це прийти в банк і про все розповісти.

Три варіанти дій, якщо немає можливості платити кредит

  • 1. Якщо труднощі тимчасові, то банк запропонує реструктуризувати борг. Вам дадуть можливість відстрочити оплату шляхом збільшення терміну кредитування, за рахунок чого помісячні платежі стануть меншими. Також можливо, що ви будете платити тільки сам кредит онлайн, а відсотки будете виплачувати після його погашення.
  • 2. Непоганий варіант - погасити частину кредитних зобов'язань за рахунок іншого кредиту. Такий варіант підходить тим, хто вже скоро вирішить всі свої фінансові питання і банк йде на поступки, таким чином рятуючи клієнта від штрафів та пені.
  • 3. Продаж предмета застави (в тому випадку якщо у вас кредит узятий під заставу). У цьому випадку, звичайно буде неприємно якщо у вас відберуть автомобіль, але не страшно. Гірше якщо предмет застави, наприклад квартира узята в кредит - тоді чекайте біди. Однак у цьому випадку, банк не буде накладати на вас штрафи, оскільки все відшкодується з продажу вашого майна. У підсумку як відсотки так і сам кредит доведеться виплатити.

Якщо ви не зможете оплатити відразу, банк надасть вам перелік варіантів, можливостей погасити заборгованість. Але звичайно, вигідніше банку буде отримати від вас насамперед кредитні гроші, а продаж застави це крайній випадок. Зазвичай таке відбувається, коли клієнт не виходить на зв'язок і банку доводиться подавати до суду, щоб повернути свої гроші.

Тому не варто ховатися від банку, краще прийти і поговорити з його представниками особисто. Пояснити, що у вас є поважна причина і розповісти про це докладніше. Це можуть бути епізоди вашого життя, що призвело до того, що тепер ви не можете оплатити борг: смерть близьких, народження дітей, втрата майна.

Без емоцій подумайте про події, обов'язково знайдеться вихід зі сформованої ситуації. Наприклад, можна взяти гроші в борг продати дорогі речі і погасити кредит. Якщо навіть доведеться втратити ноутбук або телевізор, все ж це буде найкращим виходом, ніж втратити заставну квартиру.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99