Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Технічний аналіз товарних ринків

Автор: Vladislav
05.03.2016 17:44

Історія товарних ринків обчислюється вже століттями і зовсім не дивно, що поява технічного аналізу пов'язано саме з цими ринками. В Японії метод свічкового аналізу для аналізу цін на рис почали застосовувати більш 300 років тому.

Так і тепер технічний аналіз все більш широко стали застосовувати саме на товарних ринках.

Хоча в Україні біржова торгівля товарами тільки починається і саме тому технічного аналізу цих ринків поки приділяється дуже мало уваги. Однак, щоб розуміти причини зміни цін на нашому фондовому ринку, інвесторам все ж потрібно навчиться розбиратися в тенденціях на світових ринках, адже найчастіше ними визначається і динаміка українського ринку.

Аналіз товарних ринків, як і будь-яких інших фінансових ринків починається з індексів. Найбільш згадуваним індексом є індекс CRB.

Індекс CRB є найстарішим товарним індексом. У 1940 році значення цього індексу стали публікуватися в пресі. А з 1986 року на біржі з'явилися ф'ючерси на індекс CRB. Кількісний та якісний склад індексу зазнавав неодноразових змін. Формула розрахунку цін на основні групи товарів індексу офіційно прийнято урядом США для статистичної звітності. Інформацію та графічне представлення індексу легко знайти. Основним недоліком цього індикатора фахівці називають те, що всіх його компонентів присвоєні однакові ваги. Таким чином, апельсиновому соку надається те ж значення, що і нафти.

Друзі сайту: якщо ж ви хочете дізнатися багато корисної інформації, тоді зайдіть на сайт superzarabotki.com, де ви зможете знайти цікаві статті про інвестування та заробіток.

Цей недолік усунуто в індексі Goldman Sachs. Але його творці впали в іншу крайність занадто великі ваги надаються тим товарам, які вже виросли в ціні і схильні до корекції.

Індекс Dow Jones базується на ліквідності торгових контрактів і світовому виробництві того чи іншого товару. А ось індекс Роджерса більшою мірою орієнтований на потреби інвесторів.

Відомі також різні галузеві індекси. Наприклад, індекс промислових металів Лондонської біржі металів.

Свій індекс, номінований в фунтах стерлінгів публікує і Британський журнал Economist.

На наші запитання відповів Інга Сангалова, провідний аналітик Stock Universe.

У чому особливість технічного аналізу товарних ринків?
Ф'ючерси на товарних ринках мають обмежений термін дії. Після закінчення одних контрактів з'являються інші. Відповідно саме це і ускладнює робити довгостроковий прогноз по технічному аналізі. Також існує і ще один момент-заставу, який береться за ф'ючерсний контракт становить не більше 10% від загальної вартості контракту. Ці 2 фактора і дають трейдерам відкривати короткострокові позиції. Відповідно це викликає більшу залежність від моменту входу в ринок. Всі ці фактори призводять до того, що технічний аналіз для товарних ф'ючерсних ринків є відстеженням за ціновим рухом.

Який ринок найбільше близький за своєю динамікою до товарного ринку? Ринок акцій, боргових інструментів або валют?
За своєю динамікою до товарного ринку ближчий ринок акцій. Особливо якщо мова йде про позиційному трейдингу або денному трейдингу.

Знаменитий інвестор Джим Роджерс прогнозував зростання на товарних ринках ще тоді, коли цього ніхто і уявити собі не міг. Фінансове співтовариство в 90 роки минулого століття відкидало цим ринком, який довгі роки істотно поступався в прибутковості ринку акцій і навіть облігацій. Тоді всі були захоплені буму високих технологій. відсутність уваги до товарних ринків викликало відтік грошей не тільки інвесторів, але і фахівців-професійних трейдерів і аналітиків.

Розробляючи свою інвестиційну стратегію, Роджерс зіткнувся з низкою труднощів. Жоден з товарних індексів не задовольнив вимогам інвестора. Роджерс поступив як завжди неордінарно- він розробив і зареєстрував власний індекс, сформулював на його підставі інвестиційний портфель і поїхав на 3 роки в кругосвітню подорож.

У перший же рік його портфель приніс збиток в 37%. Але це не збентежило Роджерса. Він був готовий до такого повороту подій на початковому етапі і вже в наступному році втрати були відіграні, а потім зростання індексу і вартість портфеля істотно випередили показники не тільки інших товарів, але і фондових індексів.

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99