Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


На що звернути увагу при виборі кредиту?

Автор: Vladislav
06.11.2016 02:26

Ви хочете поміняти автомобіль, купити дачу або відправитися в кругосвітню подорож? Банки активно завалюють вас пропозиціями про кредити на найвигідніших умовах. Давайте розглянемо, як дізнатися реальну вартість кредиту і на що потрібно звернути увагу.

Основним критерієм є, звичайно ж, відсоткова ставка. Мінімальну ставку ви зможете отримати в банку, на картку якого ви отримуєте заробітну плату. Зв'яжіться з банком і дізнайтеся, на яких умовах він готовий надати вам кредит. В даному випадку вам не потрібно буде надавати в банк довідки про доходи, і оформлення пройде в найкоротші терміни. Але не всі банки щедрі до своїх зарплатних клієнтів і, можливо, знайти ставку нижче. Також згадайте, де ви вже брали кредити, може бути на товар, і дізнайтеся, швидше за все, ви вже стали постійним клієнтом і банк вам виставив пропозицію.

До речі, на сайті банку http://tengribank.kz/retail/credits ви можете взяти кредит на дуже вигідних умовах вже сьогодні.

Запам'ятайте! Процентна ставка за кредитом і переплата це різні речі. Зверніть особливу увагу на рекламу і слова вашого консультанта. Він може переконати вас у тому, що переплата за кредитом становить 13%, і показано на графіку платежів вам це покаже, але ставка при такій реальній переплаті варіюється близько 23-25%. А ваш зарплатний проект, приміром, пропонує вам ставку 16%.

Якщо ви не сильні в математиці і вам складно визначити реальну вартість кредиту, попросіть у всіх банках графік платежів на одну і ту ж суму, нехай вона буде, наприклад, 100 000 гривень і на один рік, щоб легше було обчислити річний відсоток. У графі загальна виберіть кредит з меншою переплатою і вже неважливо буде, яка ставка буде прописана.

Враховуйте вартість страховки! Банки включають її спочатку в суму кредиту, кажучи вам, що це впливає на схвалення заявки. Це брехня! Страховка один з основних доходів Банку. І вартість цієї послуги, на мою думку, грабіжницька. Вийдіть з відділення Банку і купіть страхування життя або від втрати роботи в страховій компанії за 1000 гривень і спіть спокійно.

Зараз багато банків надають кредити тільки по одному паспорту та при цьому ставки залишаються прийнятними. Жодних прихованих комісій природно у них немає.

Ще один момент, який буде вигідним для вас - це можливість вибрати вид платежу. Платежі буває ануїтетними (рівними) і диференційованими (зменшення). Банк, швидше за все, не надасть вам вибору, але ви повинні дізнатися чи є така можливість, тому що, диференційовані платежі для вас буде вигідніше.

Ось такі невеликі поради, які допоможуть вам зорієнтуватися при виборі кредиту. Вважайте, любіть і цінуйте ваші гроші.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99