Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як відкрити онлайн внесок? Чим онлайн або віртуальний внесок відрізняється від звичайного?

Автор: Vladislav
27.07.2016 12:16

Останнім часом деякі банки стали активно пропонувати віртуальні вклади зі збільшеною ставкою по доходу, що, звичайно ж, не може не привертати вкладників. Онлайн внесок або онлайн депозит, відкривається дистанційно, через інтернет. Управляється такий внесок (поповнення, часткове зняття, закриття) теж на відстані, без відвідування банку і спілкування з банківськими фахівцями.

 

Отже, ви вирішили відкрити онлайн внесок, що потрібно для цього зробити, наскільки процедура буде відрізнятися від відкриття звичайного вкладу?

Як відкрити онлайн внесок?

Виберіть банк

Для початку треба визначитися з банком, але майте на увазі, що онлайн вклади пропонують далеко не всі банки.

Виберіть вид вкладу

З пропонованих банками онлайн вкладів потрібно вибрати найбільш оптимальний для себе: ощадний, накопичувальний або розрахунковий, орієнтуючись на ставку доходу та інші потрібні вам умови. Для швидкого пошуку скористайтеся спеціальними сервісами по підбору вкладу і банку.

Якщо у вас є вже в цьому банку картковий рахунок, наприклад, зарплатна картка, і вона підключена до інтернет-банкінгу, то вам треба просто зайти в свій особистий кабінет і відкрити вклад, це дуже просто. Єдина умова - на карті повинна бути мінімальна сума вкладу.

Якщо ж вклад не поповнюється або хочеться покласти більшу суму, то треба поповнити рахунок через платіжний термінал або банкомат з функцією cash-in. На сайті банку можна знайти адресу найближчого до вас банкомату або терміналу, що приймає готівку. У деяких банкоматів (терміналів) є обмеження на прийом готівки, наприклад, за один раз можна поповнити рахунок тільки на 10 000 гривень. Це звичайно не страшно, карту можна витягнути і почати процедуру поповнення грошей заново необмежену кількість разів, але якщо ви хочете поповнити свій вклад на суму, наприклад, п'ятсот тисяч гривень то буде дуже незручно, довго і дискомфортно. Тому великі суми грошей треба класти через касу банку, це набагато швидше, простіше і безпечніше.

Якщо ж в обраному вами банку у вас немає карткового рахунку, то це не повинно зупинити на шляху до відкриття онлайн внесок. Карту можна завести спеціально для вкладу, для цього правда доведеться з'явитися особисто в банк, ще крім карти потрібно обов'язково зареєструватися в системі банку онлайн. Зверніть увагу, що оформляючи карту, можливо, доведеться платити за її річне обслуговування. Є банки, де карти оформляються безкоштовно і без комісії за обслуговування, наприклад, спеціально для відкривають строкові вклади.

Після того, як ви відкрили свій внесок на бажану вами суму, можна спокійно заходити через особистий кабінет на свій депозит і милуватися нарахованими відсотками і зростаючими заощадженнями, це буде приємно гріти душу. А якщо раптом знадобляться терміново гроші, вклад завжди можна закрити, минаючи спілкування з банківськими працівниками.

Договір банківського вкладу

Потрібно пам'ятати про договір банківського вкладу, треба обов'язково з'їздити в банк і отримати його на руки. Не забудьте ретельно ознайомитися з умовами вкладу, які прописані в договорі, щоб уникнути потім неприємних сюрпризів.

Які плюси і мінуси онлайн вкладів?

Позитивні сторони онлайн вкладів очевидні для всіх:

  • максимальна прозорість, тобто все відразу видно: нараховані відсотки, все поповнення і зняття;
  • не треба контактувати з банком, простоювати в чергах;
  • що зовсім важливо - процентні ставки по таких внесках вище.

Що стосується негативних моментів, то багато хто побоюється відкривати онлайн вклади, особливо ті, хто вперше збирається стати вкладником. Це і страх перед віртуальними шахраями, перед технічними збоями, страх, що якщо банк збанкрутує або втратить ліцензію, доведеться доводити з боєм суму вкладу Агентству страхування вкладів (АСВ).

Але все-таки, незважаючи ні на що, зручність онлайн-вкладів візьме верх. Рано чи пізно кожен вкладник прийде до віртуальних депозитах і буде з подивом думати, чому не прийшов до цього раніше.

 

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99