Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Валютний внесок: коли вигідно відкривати вклад в іноземній валюті

Автор: Vladislav
24.07.2016 10:05

Відкрити валютний вклад у банку не набагато складніше, аніж звичайний вклад в гривнях. Відмінність полягає в тому, що спочатку треба купити валюту і зовсім не обов'язково це робити в тому ж банку, де Ви вирішили відкрити депозит. Валюту треба купувати там, де вигідніше курс. Найпопулярніші валютні вклади - це в доларах і євро.

Також як і для звичайного депозиту, з документів знадобиться тільки при собі посвідчення особи - паспорт, відкрити вклад можна також через інтернет, якщо обраний банк надає віртуальні вклади. Валютні депозити тоее захищені Агентством страхування вкладів. При банкрутстві банку будуть виплачені страхові відшкодування в гривнях за курсом Нацбанку, встановленому на день настання страхового випадку.

Коли найкраще відкривати вклад у валюті

Головне правило, яке використовують фахівці стосовно валютних депозитах: валюту треба вибирати ту, з якою Ви якимось чином перетинаєтеся. Наприклад, Ви отримуєте дохід у валюті, накопичення краще робити в цій же валюті. Ви збираєте на відпочинок за кордоном - відкривайте депозит в тій валюті, яка Вам знадобиться в поїздці. Або ви хочете купити нерухомість за кордоном, в цьому випадку валютний депозит вельми розумний варіант.

Друзі сайту: на сайті Kidsmark ви можете вигідно купити або продати дитячі речі!

Часто при поверненні з закордонної поїздки, що залишилася валюту розміщують на валютному депозиті. Якщо Ви отримуєте зарплату в гривнях і збираєте на якісь речі, які будете купувати в Україні, то депозит краще відкривати в гривнях.

Недовіра до національної валюти

Насправді більшість вкладників, що розміщують свої гроші в валютних вкладах, роблять це не тому, що збираються витрачати валюту на будь-які споживчі потреби або отримують зарплату в іноземній валюті, а для того щоб зберегти і примножити свої кошти. У нашій країні немає довіри до гривні, населення воліє зберігати гроші в валюті. Це пов'язано з постійним очікуванням нової кризи в економіці і знеціненням гривні.

Багато хто намагається заробляти на підвищенні курсу валюти, і декому це дійсно вдається, а відкриваючи депозит, можна ще й відсотки отримати, але тут треба пам'ятати про ряд моментів:

  • Банківський спред - купувати і продавати валюту доводиться за курсом, встановленим банком, крім того банки можуть встановлювати комісії за конвертацію.
  • Чим більше сума валюти, тим вигідніше обмін.
  • Передбачити зниження або підвищення курсу валюти не можна, якщо виникне необхідність терміново міняти валюту, то буде втрата відсотків при закритті вкладу і при конвертації.

Тому, щоб заробляти на курсовій різниці, потрібно відкривати мультивалютні вклади.

Диверсифікація

Диверсифікація - це розподіл інвестицій за різними фінансовими інструментами з метою мінімізації ризиків. Стосовно до депозитів це означає, що краще тримати гроші в депозитах різних валют. Тим, у кого вже є заощадження в гривнях, так звана подушка безпеки, можна відкрити депозити в рівних частинах ще в основних валютах: євро і доларах.

Деякі експерти радять додати до портфелю ще швейцарський франк. Головне - це не вкладати всі свої гроші в валюту, як би привабливим це не здавалося при зростанні курсу.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99