Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Маржинальна торгівля. Торгівля з використанням кредитного плеча

Автор: Vladislav
25.02.2016 14:23

На фондовому ринку ціни за день змінюються дуже повільно. І швидко розбагатіти, використовуючи невеликий депозит, інвестору навряд чи вдасться. Тому для особливо жадібних інвесторів або для тих, хто має більшу впевненість з своїй торговельній системі брокерські компанії надають допомогу. Вони пропонують інвесторам використовувати так зване "кредитне плече", оформлення якого не займає багато часу.

Маржинальне кредитування, маржинальна торгівля або як її ще часто називають торгівля з "плечем" - все це операції з цінними паперами, які проводить інвестор, використовуючи при цьому особливий маржинальний рахунок, який відкритий у брокера. Інвестор оплачує власними грошима лише частини угоди, а інша частина оплачується за рахунок кредиту, наданого брокером.

 

Головною перевагою маржинальної торгівлі є досить істотне збільшення прибутковості проведених торгових операцій. А адже саме це і приваблює на біржу велика кількість інвесторів, і в тому числі інвесторів із зовсім невеликими капіталами.

У масштабах фінансового ринку в цілому, кредитна маржа забезпечує зростання ліквідності торгів, обсяги угод збільшуються за рахунок того що брокер надає інвестору додаткові кошти.

Друзі сайту: на сторінці http://svcar.ua/uslugi/pochasovaya-arenda-avtomobilya/ ви можете орендувати елітний автомобіль погодинно за цілком вигідними цінами!

Порядок надання кредитного плеча регламентує федеральна служба з фінансових ринків. Раніше для всіх діяло обмеження: розмір власного капіталу інвестора не повинен бути менше 50%. Хоча втім це обмеження нерідко обходилося при різного роду схем, але з 2006 року в силу вступив порядок здійснення маржинальних угод, після чого і з'явилося таке поняття як "кваліфіковані інвестори". Це ті інвестори, які мають в розпорядженні суму не менше 600 000 гривень, користуються послугами брокера протягом 6 місяців, і протягом 3 місяців працюють з кредитним плечем. Для таких інвесторів мінімум власних коштів знизили до 25%.

На наші запитання відповість Микола Солабуто, портфельний менеджер.

Чи варто всім користуватися кредитним плечем?
Пліч-о-можна користуватися тільки в рамках певної стратегії. Стратегія-це певний алгоритм, який може дозволяти контролювати ризики. При контролі ризиків ми можемо говорити про те що пліч-о-можна користуватися, воно збільшує вашу прибутковість при збереженні того ж самого рівня збитку, як якщо б ви їм не користувалися. В іншому випадку плече стає дуже небезпечним інструментом і воно може зруйнувати ваш рахунок дощенту.

Чи завжди треба платити за кредит?
Кредит обов'язково коштує грошей, але ми можемо заощадити. Ми можемо відкривати позиції на плече всередині дня і закривати в кінці дня. Таким чином, якщо ми не переходимо через ніч ми нічого не платимо.

Чи можуть інвестори при бажанні збільшити кредитне плече?
Інвестор може збільшити плече, якщо він стане кваліфікованим інвестором. Для цього потрібно мати принаймні 600 000 гривень на торговому рахунку, шість місяців містити операції на біржі і 3 місяці здійснювати операції з маржинальним кредитуванням. Після цього йому присвоюється статус кваліфікованого інвестора і вже з цього моменту видається підвищена норма плеча.

Хто вважається кваліфікованим інвестором?
Це ті люди у яких тобто 600 000 гривень та більше, які пропрацювали на фондовому ринку більше 6 місяців, і які останні 3 місяці працювали з плечем.

Що в підсумку дає маржинальна торгівля інвестору?
Такий вид торгівлі покращує ефективність роботи по рахунку, тобто дає більше прибутку, використовуючи менші кошти трейдера.

Незважаючи на очевидні плюси, у маржинальної торгівлі існують і негативні сторони. Основна з них-це ризик збитків, який збільшується в тій же пропорції що й можливий прибуток. Правда інвестори ризикують тільки своїми грошима, позикові ж кошти небезпеки не піддаються. При невдалому розкладі збитки можуть зрости, але відніматися вони будуть в будь-якому випадку з вихідної суми.

Ще один мінус даного виду торгівлі це те що за кредит треба платити. Кредитне плече обходиться інвесторові як правило 16% річних. Для фінансового ринку в цілому ризики складають в тому, що оборот в слідстві маржинального плеча є завищеними і не завжди відображає реальних обсягів торгів.

Усі бажаючі скористатися маржинальної торгівлею повинні перш за все зважити всі "за" і "проти", об'єктивно оцінивши свої можливості. якщо досвіду торгівлі недостатньо, то краще обмежиться своїми власними засобами. Також потрібно враховувати такі фактори як: ситуація на ринку, розмір власної позиції кредитного плеча, ставка по кредиту, розмір комісії брокера і так далі.

Звичайно далеко не всі впевнені у своєму професіоналізмі настільки щоб користуватися кредитним плечем. Є інвестори, які працюють з маржинальної торгівлею на постійній основі, а є й ті, хто вдається до неї час від часу.

Навіть незважаючи на те, що маржинальна торгівля досить ризикований вид торгових операцій і її можна рекомендувати тільки трейдерам, які вже мають великий досвід на ринку цінних паперів, за оцінками деяких експертів частка операцій з використанням маржинального рахунку в загальних оборотах ринку доходить до 40-60% .

 

Читайте статьи по теме

Экономика ТВ (видео)




Смотреть другие видео/новости…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99