Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Дивергенція. Торгівля з використанням дивергенції

Автор: Vladislav
05.03.2016 20:10

Слово дивергенція походить від латинського "divergere" - розбіжність, відхилення.

У технічному аналізі дивергенція це розбіжність між графіком ціни і показаннями технічних індикаторів. Її суть в розходженні показань індикатора і напрямку руху ціни. Наприклад, коли йде зростання ціни, а екстремуми індикаторів знижуються, то в найближчому майбутньому можна чекати падіння ціни.

 

Існує чотири основних види дивергенції, це дві ведмежих і дві бичачих:
Якщо в ціні більш високий максимум, а в осцилляторе показується тільки рівні або нижчі максімуми- то це ведмежа дивергенція, що показує недостатній інтерес покупців. Якщо в осцилляторе вищий максимум і рівні або нижчі в ціні максімуми- це теж ведмежа дивергенція, тому що незважаючи на те що осцилятор більш глибоко проникає в зону перекупленності, то цього все одно недостатньо для досягнення ціни нових максимумів.

Між іншим, детальніше про Седат Игдеджи ви можете дізнатися на сайті sedatigdeci704139533.wordpress.com вже сьогодні.

Поєднання більш низьких мінімумів в ціні, але рівних або вищих мінімумів в осцилляторе дає бичачу дивергенцію. Зниження до нових цінових мінімумів не може чинити тиск на осцилятор, таким чином щоб він міг більш глибоко проникнути в область перепроданості. Коли в осцилляторе нижчі мінімуми, але ціна продовжує тримаються на рівних або вищих мінімумах, то це ще один випадок бичачої дивергенції.

На наші запитання відповість Антон Плясунов, керівник фінансової компанії:

Що таке дивергенція і на яких індикаторах її можна спостерігати?
Дівергенція- це ситуація, коли рух індикатора не відповідає руху графіка цін. Зазвичай під дивергенцией визначається ситуація, коли наприклад, ринок досяг якихось нових рівнів, але при цьому індикатор не може дотягнутися до своїх попередніх значень. Або можлива зворотна ситуація, коли ринок опустився нижче якогось рівня, на якому зупинявся раніше, в той час як індикатор не може досягти свого попереднього значення. Така ситуація вказує на те, що останній рух ринку не надійно і не підтримується великою кількістю учасників. Отже, майже завжди після такого ривка ринку слід або розворот, або відхід у флет, або це може бути короткостроковій зупинкою з подальшим продовженням тренду.

Яке практичне значення дивергенції?
На практиці вона дозволяє виходити з ринку в ситуації, коли при довгостроковому зростанні ми бачимо загрозу розвороту. Дивергенція точно підказує те місце, коли цей рух тільки має розпочатися. Це дозволяє вчасно увійти ринок і вчасно з нього вийти. Цей сигнал настільки значимий, що навіть якщо трейдер користується тільки фундаментальним аналізом і не використовує індикатори, то принаймні один осцилятор щоб дивитися дивергенцію йому потрібно завести. Це дозволить йому уникнути важливих критичних моментів і не стояти проти них.

Отже, ми розглянули основні види дивергенції, але наскільки можна їй довіряти?
Дивергенція буває звичайною, подвійний, рідше потрійний і зовсім рідко зустрічається дивергенція високих порядків. Чим вище порядок дивергенції, тим більша ймовірність розвороту тренда на ринку. У той же час чим вище порядок дивергенції, тим більше помилкових сигналів на покупку або продаж було вже створено.

Коли виникнення дивергенції тягне за собою розворот тренда і глибоку корекцію, трейдери кажуть що дивергенція "відпрацьована". Якщо ж вона не відпрацьовується, то технічні аналітики очікують освіту повторних сигналів. Іноді такі очікування не тільки затягуються на невизначений час, а й зовсім можуть виявитися марними.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99