Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Управління ризиками. Ризик менеджмент на форекс

Автор: Vladislav
10.03.2016 20:28

Більшість новачків, які тільки починають свою кар'єру в якості трейдера, розглядають торгівлю на форекс або як розважальну гру, або як легкі гроші.

Однак, ні те ні інше не вірно. Тільки 20% гравців вдається заробляти на цьому ринку стабільно. Зазвичай, це професійні трейдери і основа їх успіху це головна складова будь-якої інвестиційної діяльності-це управління ризиками.
Саме ця складова має велике значення для ринку форекс. Справа в тому, що високе кредитне плече брокера може різко збільшити не тільки заробітки трейдера, але і його можливі збитки. якщо трейдер не застосовуватиме основні правила ризик менеджменту, то він рано чи пізно збанкрутує.

Щоб уникнути цього, потрібно дотримуватися надійною і перевіреною торгової стратегії, тому що фінансовий ринок складно порівняти навіть з казино, де ймовірність виграшу завжди має математичну величину, яка задоволена стабільна. На фінансовому ринку все трохи складніше.

Наприклад, якщо на ігровому столі ви ставите тільки на чорне або червоне, то ваш шанс виграти стає менше 50%. Якщо ж ви робите більш виборчі ставки, то і ймовірність виграшу відповідно зменшується. На фінансовому ринку трейдер може сам регулювати математичне очікування прибутку. Для цього необхідно щоб співвідношення максимального ризику і допустимої прибутку було оптимальним.
Досягти цього можна лише при наявності торгового плану щодо входу і виходу з угоди, а також мінімізації двох головних проблем трейдеров- страху і жадібності.

Страх трейдера- не дозволяє тримати вдало відкриту позицію або змушує закрити її при першому русі не в його бік.

Жадібність трейдера- спонукає фіксувати прибуток завчасно і тим самим не дає взяти максимум від угоди.

Тож, інколи краще вкластися в уже готовый бизнес, знайти необхідні інвестиції для своїх ідей та стабільно заробляти.

Сучасний інструментарій трейдера містить всі необхідні засоби для розробки та оптимізації торгових стратегій, а також для розрахунку ризиків кожної угоди. А ось методологія підрахунку у кожного гравця своя, головне щоб вона працювала і приносила прибуток.

Плече на форекс може досягати рівня 1: 1000. При такому підході будь-якого випадкового руху ринку буде досить щоб вивести трейдера з гри. Тому досвідчені валютні спекулянти не рекомендують використовувати плече більше ніж 1: 3. Адже психологія ринкових дій така, що мінімальні втрати сприймаються значно легше і не "вибивають трейдера з колії". Навпаки вони спонукають до вдосконалення інвестиційної стратегії.

Ще одна помилка полягає в тому, що при оптимізації стратегії на історичних даних, трейдер забуває включати в параметр тестування розмір максимальної операції. Систем без просадок не існує. Якщо така просадка навіть тимчасово перевищить допустимі межі, трейдер навіть з хорошою стратегією торгівлею також буде "вибитий з ринку".

Тут є і ще один момент. Для включення в торговельну стратегію елементів управління капіталом, необхідно знати основи теорії статистики і економетрики. В освоєнні немає нічого складного, а їх розуміння допомагає виробити більш системний підхід до торгівлі. Необхідно використовувати і похідні інструменти для хеджування відкритих позицій.

На наші запитання, відповість Данило Бабич, коментатор програми "ринки".

Які особливості ризик менеджменту на форекс?
Основною особливістю є те, що торгівля ведеться цілодобово, тому і ризик менеджмент повинен здійснюватися також цілодобово. Ще однією важливою особливістю є сприйнятливість ринку форекс до макроекономічній статистиці, до різного роду інформації, адже ціни на ринку форекс змінюються дуже швидко. Це дуже ліквідний ринок. В середньому 18 000 разів за добу змінюється ціна по основних валютних парах. Це також необхідно враховувати при ризик менеджменті.

Як зміна поточної волатильності впливає на стратегію управління ризиками?
По-перше, зростання волатильності призводить до подорожчання стратегії хеджування. Чим з більшою амплітудою відбувається зміна курсів за більш короткий період часу, тим дорожче коштує захеджировать свою позицію опціоном.

По-друге, це зміна трейдером стратегії торгівлі. Адже якщо ринок спрямований, то тут буде одна стратегія хеджування, так само як і одна стратегія торгівлі. А якщо ринок знаходиться в Рендж, то тут стратегія ризик менеджменту буде дещо змінюватися.

Чи можна вигравати на форекс довгий час?
Так можна, практика це показує. Наприклад, інвестиційний банк "JP Morgan" дуже довго отримував гарний прибуток від операцій на ринку форекс. Будучи тоді одним з директорів банку, Алан Грінспен запитав у менеджменту банку як їм вдається це робити. На що вони йому ответілі- дуже просто, адже ми не торгуємо на форекс, ми просто надаємо послуги і заробляємо на спреді між ціною покупки і продажу.

При управлінні ризиками на форекс, для того щоб мінімізувати торгові ризики необхідно мати торгову стратегію, яка підтверджена тестуванням і практикою. Але не слід забувати і про ризики, прямо не пов'язаних з процесом прийняття торгових рішень. Це ризик банкрутства брокера і ризик технічного збою. Також існує і небезпека форс мажору, тобто будь-яких несподіваних подій, які можуть перешкодити трейдеру здійснювати операції.

Трейдеру необхідно ретельно продумувати шляхи мінімізації не торговельна ризиків, адже практика показує що до 30% втрат на ринку пов'язані саме з ними.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99