Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як правильно зареєструвати ТОВ в Україні?

Автор: Vladislav
23.06.2016 16:56

Згідно чинного законодавства, державна реєстрація будь-якого суб'єкта господарської діяльності є обов'язковою умовою, і ТОВ зовсім не виняток з цього правила. Тому, дана процедура є обов'язковою умовою для здійснення підприємницької діяльності.

Товариство з обмеженою відповідальністю сьогодні є найбільш затребуваною організаційно-правовою формою в Україні за цілою низкою причин, і тому більшість підприємців вибирають саме її. Розглянемо що таке ТОВ, і в чому полягають його переваги.

Переваги реєстрації

ТОВ є господарське товариство, засновниками якого можуть виступати фізичні і юридичні особи, які можуть бути громадянами України або резидентами інших країн.

Законодавством передбачено, що дана форма має статутний фонд ТОВ, що складається з часткою його засновників. При цьому, кожен засновник несе відповідальність за зобов'язаннями підприємства лише в межах своєї частки в статутному фонді, що вигідно відрізняє дану форму від приватного підприємця, який відповідає за зобов'язаннями всім своїм майном.

Не дивлячись на те, що дана організаційно-правова форма є найбільш популярною, далеко не всі знають, як правильно зареєструвати ТОВ. І дана стаття розповість вам основні тонкощі цієї непростої процедури.

Порядок

Складається з трьох основних етапів:

  1. Підготовчого.
  2. Оформлення документів.
  3. Безпосередньо сама реєстрація ТОВ.

Підготовчий етап починається з визначення назви ТОВ. Чинне законодавство не допускає існування декількох юридичних осіб однієї і тієї ж форми з однаковою назвою, тому не зайвим буде перевірити наявність вподобаної вами назви в ЄДР. Але якщо такої можливості немає, перед відвідуванням державного реєстратора засновникам варто підготувати кілька назв товариства, з яких в разі форс-мажору можна буде вибрати одне.

Далі необхідно визначитися з розміром статутного капіталу і порядком його формування. Після цього потрібно визначитися з передбачуваними видами діяльності за чинним КВЕД. Необхідно перевірити, чи не вимагають обрані вами види діяльності отримання спеціалізованої ліцензії. Саме тому фахівці радять скористатися послугами професійних юристів, які знають про те, як зареєструвати ТОВ в Україні абсолютно все.

Після цього залишається лише вибрати, або призначити директора, і визначитися зі схемою оподаткування.

Етап підготовки документації для реєстрації

Після того, як основні моменти обумовлені, починається збір пакету документів. Для цього проводиться установчі збори, на якому оформляється протокол з рішенням про створення.

Далі, за результатами цих зборів готується статут ТОВ, який неодмінно повинен містити інформацію про керівництво, розміри статутного капіталу, склад засновників, юридичну адресу підприємства, порядок прийняття рішень та внесення змін до статуту, і багато іншого.

Сам етап реєстрації

Якщо ви не знаєте, де зареєструвати ТОВ, то відповідь на це питання досить просте - у державного реєстратора за місцем відкриття ТОВ. Для цього необхідно принести наступний пакет документів:

  • Оригінал (або нотаріально завірена копія) рішення засновників про відкриття.
  • Два примірники статуту ТОВ.
  • Документи, що містять інформацію про засновників (копії паспортів фізичних осіб і статутні документи засновників - юридичних осіб.
  • Квитанцію, що підтверджує сплату реєстраційного збору.

Якщо всі документи були оформлені правильно (чого без допомоги професійних юристів домогтися з першого разу дуже важко), то реєстратор внесе до ЄДР.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99