Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Фонтани для дому та дачі

Автор: Vladislav
07.08.2016 16:44

Наявність водного об'єкта робить заміський ділянку ще більш привабливою і заспокійливою. Якщо у вас вже є водойма, в ній можна обладнати фонтан.

Завдяки їй ви отримаєте масу позитивних емоцій від шуму води, що ллється, а також естетичне задоволення від споглядання срібних струменів. А як приємно охолодитися поруч з фонтаном в спекотний день... Словом, садовий фонтан для дачі неодмінно стане тим райським куточком, куди так приємно прийти після складного робочого дня.

Види фонтанів для дому та дачі

Є кілька різновидів декоративних фонтанів для будинку, найбільш поширеними з яких є наступні:

Струменевий статичний фонтан. У ньому струмінь або кілька струменів прагнуть вгору, розсипаючись тисячами бризок і потім тонкими струмками стікаючи вниз. Для отримання такого ефекту потрібно всього лише накрутити на фонтанні трубу сопло з розпилювачем, яке і буде формувати напрямок струменя води. Залежно від напору води буде різнитися висота струменя у фонтані.

Фонтан-дзвін. Ця конструкція складніша, вона передбачає наявність фонтанної конструкції з кількома ярусами різного діаметру. Також вам знадобиться потужний насос і труба-насадка висотою в 1,5-2 метра. Чим могутніше подача води, тим більший вийде радіус розпилення водних струменів.

Риб'ячий хвіст. Формується такий фонтан за рахунок спеціальної конструкції з насадками. Вода в такому фонтані розпорошується півсферою, виходячи потужними тонкими струмками під кутом 35-50 градусів. А якщо обладнати фонтан підсвічуванням, вийде воістину чудовий краєвид.

Плаваючий фонтан для ставка на дачі. На відміну від стаціонарних, цей вид фонтану може переміщатися по водній гладі природного або штучного ставу. Конструкція його передбачає наявність поплавця бази, насоса і розпилювача. Управляти ж фонтаном можна з пульта дистанційного керування, який з'єднаний з живильним кабелем.

Міні-фонтани для дачі у вигляді кам'яного кулі, чаші або іншого об'єкта. Такі садовые фонтаны хороші тим, що не займають багато місця і можуть використовуватися не тільки в ландшафтному дизайні, але і в інтер'єрі будинку або квартири.

Переваги фонтанів в приватному будинку

Декоративні штучні фонтани для будинку досить популярні і затребувані. В основному вони використовуються в якості прикраси присадибної ділянки. Як не крути, а фонтан неодмінно стане об'єктом уваги і захоплення, родзинкою і головним об'єктом в саду.

Коли біля будинку з'являється цей рухливий водний об'єкт, весь ландшафтний дизайн перетворюється, набуває цілісність і завершеність.

Дуже приємно, зручно влаштувавшись неподалік, мирно спостерігати за цівками падаючої води, слухати шум і насолоджуватися грою бризок в променях сонця. А якщо у фонтані передбачена підсвічування, то у вечірній і нічний час доби цей об'єкт стане чудовою прикрасою, викликаючи ще більше естетичне задоволення.

Крім чисто естетичної сторони, фонтан має і практичну функцію - він є прекрасним зволожувачем повітря. Сидіти поруч з ним в жарку погоду буде приємно, оскільки повітря буде прохолоднішим і свіжим.

Якщо фонтан встановлений у водоймі, він буде сприяти кращому розвитку підводної флори і фауни. Рослини будуть рости краще, а рибки відчують себе комфортніше, ніж в стоячій воді. Пояснюється це найкращим збагаченням водойми киснем.

Єдине, про що слід подбати, плануючи установку фонтану в саду, щоб вода з нього не потрапляла на садові меблі і зростаючі поруч рослини. Зайве зволоження може привести до небажаних наслідком. Тому рекомендується відстань фонтану від предметів і рослин - не менше 50 см.

 

Читайте статьи по теме

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99