Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Плюси здорового харчування

Автор: Таня
01.07.2022 20:03

 
 
 
Сучасні вчені багато чого досягли і в освоєнні космосу, і в створенні сховищ для колосальних обсягів інформації, але ніякі передові технології не здатні вплинути на процес старіння і підпорядкувати організм людини своїм, зручним для неї правилам. Досі він залишається, чи не найбільшою загадкою і таємницею для сучасного вченого світу.
 

Правила здорового харчування

 
 
Системи організму, що забезпечують нормальну життєдіяльність людини, здатні працювати без збоїв лише за умови суворого дотримання того порядку, який спочатку закладено природою. І ніяк інакше. Потік хімічних реакцій в організмі відбувається безперервно, утворюючи при цьому нові клітини та руйнуючи старі, виробляючи антитіла та гормони. Але для того, щоб перебіг цих процесів відбувався коректно, необхідно неухильно дотримуватися правил правильного харчування.
 
Про позитивні аспекти та особливості правильного харчування можна дізнатися, прочитавши до кінця цю статтю. А якщо ви хочете записатися на консультацію зі здорового харчування, то радимо перейти на сайт nature365.com.ua вже зараз.
 

Баланс при правильному харчуванні

 
Серед багатьох людей існує думка, що основу правильного харчування складає дотримання будь-яких дієт. І це, по суті, невірна вистава.
 
В основі правильного харчування лежить баланс у вживанні необхідних речовин:
 
  • жирів;
  • білків;
  • вуглеводів.
 
За такого балансу БЖВ найповніше заповнюються всі потреби організму.
 

Регулярність при правильному харчуванні

 
І ще один важливий аспект – регулярність у прийомах їжі. Якщо прийоми їжі рідкісні та щедрі, це призводить до розтягування стінок шлунка і перевантажують його. Почуття голоду після цього може значно посилюватись. Крім того, при цьому спрацьовує система захисту організму і запускається процес, що призводить до накопичення жиру, порушення нормальної роботи системи вироблення гормонів, і ШКТ (шлунково-кишкового тракту).
 
Найоптимальніша схема харчування – це чотири-п'ятикратний прийом їжі протягом дня, але порції при цьому мають бути невеликими. За такого підходу почуття голоду буде незначним і обійдеться без нападів ненажерливості.
 

Різноманітність при правильному харчуванні

 
Ще одне ключове правило – наявність різних інгредієнтів. Раціон повинен містити:
 
  • м'ясо;
  • рибу; 
  • макаронні вироби;
  • хліб;
  • горіхи;
  • фрукти;
  • овочі.
 
За такого раціону організм повною мірою забезпечуватиметься як мінеральними речовинами, і вітамінами, і навіть мікроелементами.
 

Калорійність при правильному харчуванні

 
Наступний ключовий момент - калорійність продуктів, що використовуються. Це не передбачає, що протягом усього життя доведеться займатися скрупулезним підрахунком калорій. Зовсім ні. Підрахувати правильну норму калорій можна на сайтах, де є калькулятори калорій. Приблизно через місяць після переходу на режим раціонального харчування виробиться звичка автоматично визначати кількість необхідних калорій «на око». Але якщо ви не маєте часу на приготування, покупку продуктів, то ви зможете замовити готові здорові раціони, що виробляються нашою компанією General Food.
 
Список корисних продуктів вже згадувався на початку. Зараз про продукти, які слід уникати включати до раціону:
 
  • Газовані напої (солодкі). Містять цукор, консерванти, хімічні барвники, ароматизатори в кількостях, що багато разів перевищують необхідну для організму норму;
  • Фастфуд. Вміст вуглеводів, які швидко засвоюються організмом, роблять цю їжу нездоровою;
  • Алкоголь. спирт, що міститься в цих напоях, не тільки перешкоджає засвоєнню організмом корисних речовин, але і робить алкогольні напої калорійними і стимулюючими підвищення апетиту. При зловживанні сприяє руйнації всього організму.
 
Цукор та сіль слід вживати у помірних кількостях. Готувати їжу, по можливості, із свіжих та натуральних продуктів.
 

Переваги правильного харчування

 
У перелік плюсів, які отримує людина при правильно поставленому харчуванні входить: позбавлення від надлишкових кілограмів, налагодження травлення в цілому, покращення стану шкірного покриву (про що свідчить поява здорового рум'янцю), попередження різноманітних серйозних недуг (гіпертонії, цукрового діабету). п.).
 
Важливо! Раціональне харчування робить життя не тільки якіснішим, а й тривалішим.
 
У світі у багатьох людей спостерігається недбале ставлення до здоров'я. Найчастіше це провокується нестачею часу в сучасному прискореному ритмі життя. Це змушує людей перекушувати на ходу і робити неправильний вибір при купівлі продуктів. До того ж, необізнаність у галузі культури харчування призводить до набору букета захворювань, який у багатьох людей спостерігається вже до 35-40 років.
 
Щоб жити повноцінним життям, необхідно неухильно дотримуватись правил правильного харчування, бути фізично активним і намагатися уникати стресу.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99