Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Три міфи про кодування від алкоголізму

Автор: Таня
17.01.2021 16:43

 
З кодуванням від алкогольної залежності пов'язано чимало міфів і помилок. Хтось вважає, що воно змінює людину або навіть зомбує її. Інші бояться депресій, пов'язаних з таким лікуванням. Треті впевнені, що воно взагалі не працює. Сьогодні розповімо про три найбільш поширені міфи про кодування від алкоголізму.
 

Змінює психіку

 
Як кодування впливає на психіку насправді? Поширений міф про те, що воно «отупляє», зомбує, провокує депресію, робить людину безпорадною, апатичним. Насправді лікування не дає такого ефекту, воно формує тільки «заборона» на вживання спиртного. Депресія, апатія, нестабільне емоційний стан - це прояви власне самої залежності від алкоголю. Коли пацієнт завершує курс лікування, його стан нормалізується. Психотерапевт може працювати з невірними, хибними установками, пов'язаними з вживанням алкоголю, зі ставленням до нього. Він може допомогти пацієнтові вирішити емоційні проблеми, що провокують залежність. При цьому ні кодування алкоголізму Івано-Франківськ, ні психотерапія не змінюють особистість людини.
 

Достатньо просто закодуватися, щоб кинути пити

 
Це не зовсім так: кодування допомагає зберігати тверезість протягом певного часу, але цього недостатньо, щоб впоратися з алкогольною залежністю. Часто пацієнти зриваються, починають пити знову після того, як закінчується дія кодування саме тому, що вони не лікують саму залежність.
 
Програма лікування повинна бути комплексною: потрібно виключити вживання спиртного (і для цього пацієнта кодують), змінити ставлення до алкоголю, виробити механізми самоконтролю і тверду мотивацію, пройти реабілітацію після залежності.
 

Це не працює

 
Це - найнебезпечніший міф. Якщо пацієнт був закодований за допомогою ліків на основі дисульфіраму, спроба випити може коштувати йому життя. При медикаментозному кодуванні нарколог проводить «провокацію» для того, щоб продемонструвати дію ліки. Воно несумісне зі спиртним, і вживання алкоголю викликає важке отруєння. Поки ліки надходить в кров (з імпланта, «підшивки», з ін'єкціями), цей ефект буде зберігатися.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99