Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Поліуретанове футерування: види і переваги

Автор: Таня
03.12.2020 23:04

 
У будь-якого виробу є певний термін придатності. Згодом деталь, в залежності від сили руйнувань, доводиться або ремонтувати, або міняти. Процес буває затяжний і призводить до простоїв в роботі.
 
Домогтися прискорення допомагає поліуретанове футерування. Її можна проводити безпосередньо на робочому місці механізму.

Види футерування

Саме слова походить від німецького futter - «підкладка». Терміном «футерування» позначають процес покриття обладнання, деталей, механізмів захисним шаром. Технологія застосовна і для відновлення зіпсованих речей.
 
Проводити футерування поліуретаном можна різними методами:
  • ПУ кільця;
  • футеровані ПУ листи;
  • готові вставки;
  • гаряча адгезія.
Який ідеально підійде саме вам, залежить від призначення обладнання та ступеня ушкоджень.
 
Варто зазначити, що футеровка валов полиуретаном частіше використовується для поновлення валів стрічкових конвеєрів. Методика зручна тим, що готові кільця просто натягують на вал. Робота займає мінімум часу і не порушує робочий режим підприємства.
 
Не менш перспективна і футерування готовими вставками. Метод підходить для внутрішнього облицювання. Готові конструкції вставляють в трубу. Зручно використовувати в процесі складання устаткування. Застосуємо для колін, кутових секторів. Кріпляться готові вставки за рахунок фланців, що забезпечує вільний додаток. В процесі роботи метал і поліуретан розширюються, але завдяки вільному з'єднанню роблять це незалежно один від одного.
 
Використання готових вставок - ідеальне рішення для самопливу. Дозволяє скоротити втрати зерна, і підвищити рентабельність підприємства.
 
Нанесення поліуретанового покриття методом гарячого адгезії забезпечує надійне і довговічне з'єднання. Захисний шар і метал, який покривається, складають єдине ціле і при розширенні поводяться однаково. Ця технологія виключає відклеювання ПУ.
 
Футеровка листами найбільш трудомісткий процес, що вимагає багато часу. Листи закріплюються за допомогою клею або болтів. Технологія склеювання підходить для прямих ділянок.
 

Переваги поліуретанового футерування

 
Поліуретан - це синтетичний матеріал. Отримують його шляхом додавання до продуктів сирої нафти додаткових складів в залежності від того, який поліуретан потрібно отримати. Матеріал має виняткову еластичністю і входить до групи еластомерів.
 
Його дивовижні можливості відомі ще з тридцятих років 20 століття. Перші досліди продемонстрували, що поліуретан:
 
  • стійкий до температурних перепадів. Не деформується, коли стовпчик термометра піднімається до позначки +80 ° C або опускається до -20 ° C;
  • має тривалий термін експлуатації;
  • швидко очищається, оскільки відштовхує пил і бруд;
  • добре переносить агресивне середовище. Вироби з ПУ можна використовувати в солоній воді тривалий час. Нафтопродукти, технічні масла, кислоти (за винятком фосфорної, озонової і метанової) розкладають цей матеріал;
  • не схильний до корозії.
На поліуретані не живуть цвіль і грибки. Він не має неприємного хімічного запаху, нешкідливий для людини і навколишнього середовища.
 
Після поліуретанової футерування обладнання в рази збільшує період експлуатації, сприяє підвищенню рентабельності виробництва. Наприклад, футеровка Самопливів дозволяє знизити втрати зерна від 3% до 4%, що виливається в істотну прибуток.
 
Як вибрати поліуретан для футерування?
 
В результаті футерування необхідно отримати стійкий до стирання шар. Не кожна марка ПУ може цим похвалитися. Замовляючи поліуретанову футеровку, ретельно вивчіть пропозиції. Важливі не тільки ціна, головне визначити, наскільки стійким буде матеріал. Зробити це можна простим способом: подряпати поверхню. Якщо слідів не залишається - це те, що потрібно. Якщо з'являється подряпина або того гірше сходить тонка стружка - сировина не відповідає необхідному стандарту.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99