Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Бруківка: переваги, сфери використання, критерії вибору

Автор: Таня
03.12.2020 23:28

 
Бруківка сьогодні - безперечний лідер серед матеріалів, використовуваних для благоустрою міських і приватних територій різного призначення. Бруківку широко використовують в самих різних проєктах, починаючи від створення дизайнерських присадибних ділянок, закінчуючи масштабними містобудівними проєктами, що включають відразу кілька варіантів кладки.
 
Бруківка має масу переваг в порівнянні з асфальтом або бетоном. Плиткове покриття не тільки візуально привабливіше, але і надійніше, не кажучи вже про тривалий термін експлуатації та технічного обслуговування (заміна зношених плиток). До того ж, бруківка сьогодні випускається в різних формах і колірних рішеннях, що дозволяє реалізовувати найсміливіші дизайнерські ідеї. Якщо ви хочете дізнатися більше інформації про бруківку, то радимо перейти на сайт https://brukivka.com.ua/ вже зараз.
 

Переваги використання бруківки

 
До недавнього часу для створення міських покриттів широко використовували асфальт, рідше бетон. Однак вони мають ряд недоліків, і порядком застаріли, особливо на тлі появи нових матеріалів. Бруківка, навпаки, позбавлена ​​більшості «хвороб», характерних для асфальту і бетону - розповзання, деформація через високі температури або підвищене навантаження, непривабливий монотонний зовнішній вигляд та інші.
 
Серед переваг використання бруківки можна виділити:
 
  1. Естетика - одне з найбільш важливих переваг бруківки. Завдяки великій різноманітності плиткової продукції, що випускається, можна реалізовувати багатоцільові проєкти, незалежно від їх складності та масштабу. Тротуарна і дорожня плитка відмінно вписується в міське оточення, ефектно доповнює архітектуру і підкреслює загальну стилістику інших урбаністичних проєктів.
  2. Тривалий термін експлуатації. Наша компанія виробляє бруківку за допомогою методу напівсухого вібропресування. Завдяки цій технології плитка має підвищені характеристики зносостійкості та морозостійкості. Вона відмінно витримує статистичні та динамічні навантаження в будь-який час року, що визначає тривалий термін її експлуатації.
  3. Ремонтопридатність. Плиткове покриття можна ремонтувати, замінюючи зношені елементи на нові.
  4. Універсальність. Бруківка може використовуватися як для мощення пішохідних зон, так і для створення міських доріг - все залежить від товщини плитки. Наприклад, бруківка 200х100х60 мм відмінно підійде для тротуарів, паркових доріжок і площ. А бруківка 200х100х100 мм - ідеальне рішення для мощення поверхонь з підвищеними навантаженнями. До того ж, плитку різних розмірів і кольорів можна комбінувати - залежить від дизайну проєкту.
  5. Гігієнічність. Бруківки не плавиться, як бітум - головна складова асфальту, і не видає характерних запахів. Плюс, плитку зазвичай кладуть разом з тротуарами, які перешкоджають забрудненню брукованої поверхні.
 
Єдиним недоліком бруківки можна назвати її ціну. Однак, з огляду на перераховані вище переваги даного матеріалу, вартість плитки цілком виправдана. 
 

Сфера використання бруківки

 
Бруківка буває трьох видів:
 
  • тротуарна;
  • дорожня;
  • декоративна.
 
Тротуарна бруківка використовується для мощення поверхонь з малою і середньою навантаженням. Це тротуари, пішохідні зони, сквери та майданчики, паркові доріжки та алеї, площі. Для цих цілей зазвичай вибирають плитку товщиною - 40-70 мм.
 
Дорожня бруківка використовується в дорожньо-будівельних роботах для створення доріг міського призначення, парковок, територій біля торгівельних точок і АЗС, пішохідних переходів, присадибних ділянок та інших поверхонь з підвищеним навантаженням. Для таких проектів підходить бруківка з товщиною не менше 80 мм. Що стосується декоративної бруківки, то це, по суті, тротуарна плитка, яку використовують в дизайнерських проектах.
 

Критерії вибору бруківки

 
Вибрати тротуарну або дорожню плитку досить просто. Зазвичай, перш ніж замовляти плиткової продукції розробляється проектна документація, де вказана площа покриття, схема укладання і розміри бруківки. Але нерідкі випадки, коли проекту немає - мощення присадибних ділянок, територій біля невеликих магазинів і т.д. Для таких ситуацій існує невеликий список критеріїв вибору, який включає в себе:
 
  1. Визначення призначення поверхні, на якій буде встановлюватися плитка.
  2. Розмір і форма бруківки вибираються індивідуально під проект або особисті переваги.
  3. Колір також є індивідуальним фактором при виборі, однак варто враховувати, що на нашому заводі виробляється плитка з частковою пігментацією верхнього шару, що знижує її вартість.
  4. Бруківка з додаванням кварцитного або гранітної крихти. Така плитка трохи дорожче, але і термін служби помітно довше.
  5. Не буде зайвим нагадати, що плиткова продукція повинна мати відповідні сертифікати, а компанія-виробник зобов'язана дотримуватися державних стандартів якості.
 
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99