Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати електрика для ремонту в квартирі?

Автор: Таня
26.04.2020 14:49

 
 
Похвально, коли власники житла намагаються брати безпосередню участь в ремонті: самостійно штукатурять, фарбують і клеять. Такий інтерес до процесу роботи зсередини в більшості випадків гарантує задоволеність кінцевим результатом.
 
Однак деякі види роботи все-таки вимагають руки професійного майстра, від цього залежить якість і довговічність ремонту. До таких видів в першу чергу відноситься закладка електропроводки. Від правильності роботи електрика залежить дуже багато: починаючи від комфортності проживання домочадців в квартирі, і закінчуючи безпекою їх життів. Саме тому так важливо залучити до процесу ремонту справжнього професіонала своєї справи.
 
Щоб не помилитися у виборі, і не нарватися на дилетанта, звертайте увагу на такі якості майстра:
 
  • Досвід роботи. Звичайно, досвід не є 100% гарантією професіоналізму людини, але все-таки має значення. Для електрика мінімальний термін роботи в ремонтній сфері повинен становити не менше 7 років, а краще все 10. Є надія, що за такий тривалий термін фахівець виконав достатню кількість замовлень, і вже «набив» собі руку в основних ремонтних ситуаціях. Важливо, щоб людина мала досвід роботи в електромонтажних роботах на приватних об'єктах, а не тільки на держпідприємствах.
  • Портфоліо. Lookbook - це «обличчя» фотографа, яке підтверджує професіоналізм і описаний вище досвід. Перш, ніж погоджуватися на співпрацю, поцікавтеся чи є у електрика портфоліо з прикладами його робіт. Якщо такого немає, то це привід задуматися про те, що через відсутність замовлень у нього не було можливості зібрати підтвердження свого професіоналізму, або підтверджувати було і зовсім нічого.
  • Наявність освіти. Не секрет, що в наш час мало хто працює за своєю освітою, але для електрика наявність «корочки» буде тільки в плюс. Не плутайте з 2-х місячними прискореними курсами, яких зараз хоч греблю гати, важливо щоб виконавець мав профільне технічна освіта. Не зайвим буде і наявність групи допуску з електробезпеки, не нижче 3 розряду.
  • Арсенал інструментів. Даний показник звичайно непрямий, але дає надію на те, що електрик є професіоналом своєї справи. Такий висновок можна зробити тому, що горе-майстри, як правило, не розщедрюються на повний набір інвентарю та приладів. Вони намагаються обходитися мінімумом інструментів, наприклад, тестером, пасатижами, викруткою і ізоляційною стрічкою. Очевидно, що цього недостатньо для виконання серйозних електричних робіт, тому наявність професійного «валізки» в деякому роді демонструє серйозне ставлення фахівця до своєї роботи.
  • Наявність відгуків. Ще один показник професійності електрика - це позитивні відгуки про його роботу. Добре якщо у майстра є власний сайт в інтернеті або сторінка на біржі професійних послуг, де реальні клієнти можуть залишити відгук про його роботу. Спираючись на відгуки, ви зможете отримати уявлення про якість послуг, що надаються, майстерності електрика, вартості його роботи і т. д.
 
Наявність перерахованих якостей дає гарантію того, що найнятий вами електрик точно знає що робить, і його робота буде якісною і швидкою.
 

Де шукати майстра?

 
Як виявилося, знайти хорошого майстра не так-то просто. Якщо у вас на прикметі немає перевіреної людини, то є кілька варіантів:
 
  • Розпитайте у друзів, сусідів і знайомих. Можливо, зовсім недавно вони зверталися до фахівця і поділяться з вами контактами, а заодно і відгуками про його роботу;
  • Шукайте по оголошеннях. Нерідко професійні електрики викладають в інтернет оголошення про надання послуг, для деяких це «шабашка», для інших хобі крім основної роботи. Як було сказано вище - орієнтуйтеся на відгуки та портфоліо, і майстер обов'язково знайдеться;
  • Зверніться у спеціалізовану фірму або перейдіть на сайт https://elektrik.zp.ua/ua вже зараз. Даний варіант найнадійніший, правда і найдорожчий. Але згадайте приказку про те, що скупий платить двічі, і не економте на якості свого будинку і безпеку його мешканців.
 
Ось, мабуть, і все що вам потрібно знати про вибір кваліфікованого майстра. Спирайтеся на рекомендації вище, і ви неодмінно знайдете свого фахівця.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99