Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як вибрати освітлення для кухні?

Автор: Таня
22.12.2019 21:43

Вибрати освітлення для кухні легко, найголовніший принцип, якого ви повинні дотримуватися - це багаторівневість. Це означає, що у всіх функціональних зонах - в районі раковини, там, де ви займаєтеся приготуванням страв, і де їсте - необхідно мати джерела світла.
  

Головні секрети освітлення робочих зон:

 
  • Необхідно, щоб було присутнє загальне стельове освітлення, наприклад світлодіодні Led панелі, щоб можна було підтримувати комфортне освітлення у вечірній та нічний час.
  • Поверхня, на якій займаєтеся приготуванням їжі, вимагає хорошої освітленості. Тому в цій зоні необхідно мати локальне підсвічування.
  • Цікавий варіант - накладні джерела світла для меблів - галогенні, люмінесцентні та світлодіодні. Вони розроблені для установки на низ навісних шаф. Ці світильники дають хороше спрямоване освітлення і зроблять приготування їжі зручнішим. Більшою популярністю користуються округлі світильники у вигляді софітів, які зроблені з металу. Вони бувають обладнані захисним пеналом з пластика. Така конструкція не тільки захистить світильники від впливу рідини, пара та забруднень, але й відмінно замаскує технічні елементи і проводки.
  • Відкриті полички, які зроблені із загартованого скла (підсвічуються зсередини) або нижня поверхня настінних шафок - ще один оригінальний спосіб для локального освітлення робочих кухонних зон.
  • Ще один незвичайний спосіб-кухонний фартух зі скла, в який вбудовано світлодіодне підсвічування.
 
Важливо! Встановіть спеціальний вимикач з димером (також його називають реостатом). Він допоможе змінювати ступінь освітлення кімнати в залежності від виниклої необхідності. Наприклад, під час романтичної вечері, коли ви налаштовані відпочивати і розслаблятися, освітлення можна зробити більш приглушеним. 
 
При установці освітлення, а також встановлюючи точкові світильники намагайтеся не допускати типових помилок. Не плануйте освітлення до того, як ви замовите кухонний гарнітур. Адже як саме буде виглядати освітлення на вашій кухні, необхідно обміркувати до того, як ви почнете ремонт. Заздалегідь вирішіть, яке у вас буде планування, де ви розташуєте головні робочі зони - раковину, плиту, шафки і стіл. Тільки після цього, можна помістити джерела світла кращим чином, саме в тих місцях, де вони найбільше потрібні.
 
Не варто обмежуватися одним світильником на стелі. Завжди додавайте локальні джерела світла, які пропонує магазин матеріалів для ремонті "Алків" за привабливими цінами. Розміщення одного центрального світильника має два недоліки. Під час приготування їжі, наприклад, коли ви ріжете продукти на кухонній тумбі, ви будете стояти спиною до джерела освітлення, тим самим погіршуючи собі видимість, адже робоча поверхня буде сильно затемнена. Крім цього, в центрі кімнати практично завжди є багато вільного простору . Виходить, що світильник не висвітлює робочі зони, вони просто виявляються в темних місцях.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99