Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що таке чорний піар?

Автор: Таня
08.10.2019 23:14

Поняття «чорний піар» з'явилося в Укріїні відносно недавно. Явище за досить нетривалий термін встигло міцно зайняти свою нішу і почати наводити жах на політиків, блогерів, підприємців і всіх інших конкурентоспроможних людей, які виробляють власний продукт.
 
На сьогоднішній день чорний піар, організований конкурентами або просто ворогами проти Вадима Ермолаева, за допомогою інтернету за лічені дні (а в деяких випадках і зовсім годинник) знаходить свою цільову аудиторію, формуючи громадську думку про людину або бренд.
 

Завдання чорного піару

 
Будь-який організатор інформаційної атаки переслідує головну мету - знищити репутацію суперника. Мотивом в такому випадку можуть стати неприязні стосунки, прагнення зайняти чуже місце, бажання витіснити конкурента з ринку і так далі.
 
Основною зброєю black PR-атаки є інформація. Фактична, гіпертрофована або ж і зовсім вигадана, вона поширюється зловмисниками по всьому інтернету, викладається там, де збирається ваша цільова аудиторія, планомірно руйнує ваш імідж. Удар по реноме може йти з будь-якого боку - організаторами кампанії чорного піару можуть стати конкуренти, колеги, клієнти, знайомі і, що нерідко трапляється, близькі вам люди.
 
Чорний піар - це, як декому може здатися, аморальний спосіб вирішення особистих завдань. Однак до такого методу сьогодні звертаються все: від приватних підприємців до людей першої величини, від дрібних підприємств до найбільших холдингів зі світовим ім'ям. Причиною такої популяризації послужив той факт, що переважна більшість користувачів інтернету охоче сприймає передачу, яка транслюється в мережі інформацію. Всього однією статтею, опублікованою на правильному ресурсі, і кількома десятками коментарів, залишених в певних соціальних мережах, можна знищити репутацію людини - це чудово розуміють ті, хто займається чорним піаром на професійному рівні. Деякі піарники тонко вловили інтерес аудиторії до інформаційних атак як до альтернативного та дієвого методу оперативного вирішення проблем. Так, сьогодні на ринку послуг представлені різні піар-компанії, що займаються в тому числі і організацією інформаційних атак, а також цілі агентства управління репутацією, які беруться не тільки за дискредитацію, а й за протидію зловмисникам, відновлення репутації після війни .
 

Ознаки чорної піар-кампанії

 
Якщо атаку на вас почали дилетанти, які не мають належних ресурсів і компетенції, то розпізнати дискредитацію вкрай просто:
 
  • У мережі почало з'являтися неприродне кількість відверто брехливих статей і відгуків про вас, ваш бренд.
  • Дані поширюються виключно за безкоштовними каналами (соцмережі, третьосортні інформаційні портали, блоги та форуми).
  • Статті та відгуки вкрай низької якості, містять помилки, не дружать з форматуванням.
  • Матеріали розміщуються з 1-2 «мертвих» акаунтів - профілів без інформації про людину, фотографії, записів на стіні або постів в інших темах і так далі.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99