Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Особливості застосування комплексних добрив

Автор: Таня
26.07.2019 15:29

Комплексні добрива дозволяють легко вирішити проблему збалансованого підживлення рослин. Вони містять одночасно кілька поживних елементів, змішаних в оптимальних пропорціях. Їх застосування дозволяє ефективно підвищити врожайність на будь-яких ґрунтах незалежно від кліматичних умов. Суміші містять все необхідне для швидкого росту і розвитку рослин. Найбільш популярні дві групи складних добрив: змішані добрива і азофоска.
 
Азофоска (NPK)
 
Це популярне добриво включає три компоненти: азот, фосфор і калій. Ці речовини легко засвоюються і збільшують швидкість росту і дозрівання, сприяють рясному цвітінню і покращують смакові якості плодів. Для томатів, перцю і огірків використовується діамофоска. Це добриво, друга назва якого «діамоній фосфат», містить азот в амонійній формі. В результаті він не схильний до випаровування, вивітрювання і вимивання. Азот проникає в ґрунт і досягає коренів культур, які поглинають його і живлять рослини.
 
Добрива маркуються трьома цифрами, які позначають вмісту азоту, фосфору і калію. Найбільш поширена марка «10:26:26».
 
Особливості комплексних добрив
 
Крім азотистих з'єднань, калію і фосфору, повні комплексні добрива містять інші корисні мікроелементи:
 
  • сірку;
  • цинк;
  • магній;
  • залізо;
  • кальцій.
 
Добрива поставляються в гранулах рожевого або іншого кольору в залежності від виробника і мають нейтральну кислотність. Тому їх можна застосовувати для збагачення кислого ґрунту без змішування з вапном.
 
Гранули можна зберігати в приміщеннях з хорошою вентиляцією подалі від харчових продуктів.
 
Дія і переваги
 
NPK-добрива роблять позитивний вплив на рослини:
 
  • покращують схожість насіння;
  • захищає кореневу систему від іржі, борошнистої роси і гнилі;
  • прискорює ріст рослин і плодів;
  • покращує урожай на 20-50%;
  • вимивається з ґрунту опадами і не випаровується;
  • прискорює обробку за рахунок високої концентрації діючих речовин;
  • довгий час не втрачає корисні властивості;
  • зберігає азот при зрошенні за рахунок добавок, що перешкоджають злежуванню і уповільнюють розчинення;
  • підвищує поживну цінність врожаю;
  • збільшує вміст олії в плодах і зернах;
  • забезпечує додаткове харчування переросли з осені озимих культур;
  • збільшує термін зберігання врожаю.
 
 Добрива виробляються з високоякісної сировини, екологічна безпека якого підтверджена сертифікатами.
 
Застосування
 
З зерновими озимими культурами комплексні добрива показують високу ефективність при внесенні локально-стрічковим способом. Азофоска і діамофоска може використовуватися на ґрунтах Центрально-чорноземної зони з будь-яким гранулометричним складом. Показує високу ефективність при повторюваних засухах та інтенсивної ерозії. Рекомендується застосування восени, але не втрачає ефективності в весняний і літній період. При обробці землі до посадки її слід перекопати.
 
Застосування комплексних добрив забезпечує дотримання агроекологічних вимог. Для досягнення максимального ефекту рекомендується чергувати хімічні добрива з органічними.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99