Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Проекти багатоквартирних житлових будинків

Автор: Vladislav
16.06.2018 09:48

Перед проектуванням багатоквартирного будинку потрібно зрозуміти клас будівлі та концепцію її експлуатації. Існує чотири типових класу багатоквартирних проектів:

  • еліт
  • бізнес
  • стандарт
  • економ

Клас проекту багатоквартирного житлового будинку впливає на розмір і вартість квартир, наявність зон рекреації і автостоянки, інфраструктуру тощо Також автор проекту зобов'язаний враховувати потреби потенційних покупців квартир і безпеку жителів як всередині, так і зовні об'єкта.

Багатоквартирні проекти вельми затребувані поруч з великими містами - там з одного боку буде близько до міста, з іншого, таке житло задовольнить безліч покупців, особливо якщо ціна не буде занадто високою а місце зведення - грамотним. В цьому випадку потрібно обміркувати набір інфраструктури в майбутньому комплексі.

Особливості проектування багатоквартирних будинків

Містобудівній кодекс ділить проекти багатоквартирних будинків на дві категорії:

  • Проекти будинків які зобов'язані пройти експертизу (державну або комерційну)
  • Багатоквартирні будинки, проектна документація яких може і не піддаватися експертизі

Закон свідчить, що експертизі не піддаються наступні об'єкти:

Зблоковані багатоквартирні будинки «таунхауси» - не більше 3 поверхів, із загальною кількістю блоків не більше 10, в кожному блоці передбачена одна квартира.

Будинки з висотою не більше 3 поверхів, до 4 блоків, в яких може бути передбачено кілька квартир на одній сходовій клітці.
Хоча експертиза і не потрібна, але оскільки проектирование многоэтажного жилого дома впливає на безпеку будівель і споруд капітального будівництва, такі проекти вимагають дотримання всіх СП і сніпів, що відносяться до безпеки об'єктів.

Індивідуальний або типовий проект - що вибрати?

На це запитання немає однозначної відповіді - що вибрати готовий або індивідуальний проект багатоквартирного житлового будинку?

Наприклад, навіть при виборі типового проекту, він зажадає адаптації до конкретної ділянки і регіону, хоча у готового варіанту є і деякі переваги:

У разі наявності готової кошторису, дуже швидко зрозуміти доцільність реалізації проекту.

Оскільки проектна документація вже готова, скорочуються терміни адаптації - прискорення реалізації і швидше термін початку експлуатації.
Облік досвіду, отриманого під час будівництва початкового об'єкта.

У індивідуальних проектів є найважливіша властивість - максимальне освоєння і врахування особливостей конкретної ділянки, що в підсумку цілком може окупити часові та грошові витрати.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99