Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Ризики покупки квартири, отриманої у спадщину

Автор: Vladislav
14.04.2018 09:35

Угоди з купівлі квартири, отриманої у спадщину, пов'язані з небезпекою для майбутнього власника житла. Якщо раптово з'являться нові спадкоємці та заявлять про свої права, суд може оскаржити угоду та постановити повернути придбане майно. Через це покупці намагаються уникати наслідного житла та вважають за краще купувати квартири, отримані у власність шляхом купівлі-продажу. Однак при розумному підході та дотриманні певних заходів безпеки ризик угод зі спадщиною значно знижується.

 

Перший етап пошуку та покупки нерухомості

З огляду на те, що процес придбання житлоплощі – це комплексний захід, що супроводжується безліччю нюансів, він може зайняти багато часу. Від моменту пошуку відповідних варіантів до офіційної реєстрації нерухомості може пройти від одного місяця до одного року. У деяких випадках процедура затягується на невизначений термін. Швидкість угоди залежить тільки від бажання та підготовленості продавця та покупця.

При самостійному пошуку квадратних житлових метрів важливо запастися часом та терпінням. Бажано перечитати місцеві газети та звичайно не забути про інтернет. Перевагою останнього варіанту можна назвати величезний асортимент житла, який щодня поповнюється новими пропозиціями. А якщо свій вибір зробити на сайт dom.ria, то можна не тільки швидко підібрати оптимальний варіант, а й не переживати за безпеку угоди, через те, що інспектори сайту особисто перевіряють кожен об'єкт нерухомості та фіксують його стан на камеру.

Перевірка актуальності пропозицій

Якщо вам пощастило швидко відшукати будинок в потрібному районі, прийшов час особисто вивчити об'єкт. Але попередньо зв'яжіться з власником житла та з'ясуйте наступні моменти:

  • наскільки пропозиція актуальна, адже квартиру вже могли купити;
  • відповідає ціна, зазначена в оголошенні дійсності;
  • коли можна оглянути квартиру.

В обумовлений день, перш ніж вирушати на огляд ще раз переконайтеся по телефону, що угода залишається в силі. Ще добираючись до вказаної адреси, подивіться, який транспорт ходить поруч з будинком та як близько розташовані його зупинки від цікавого вам об'єкта.

Як підвищити надійність угоди?

Повністю гарантувати законність угоди та відсутність претензій неможливо, однак при дотриманні простих профілактичних заходів можна значно зменшити ризики. При покупці квартири, що дісталася у спадок, необхідно враховувати кілька нюансів.

  • Краще віддаватиме перевагу нерухомості, отриманої за правом спадкування мінімум 7-10 років тому. Небезпека, що через стільки років з'являться нові спадкоємці, мінімальна.
  • Переконайтеся, що при передачі квартири новому власнику не залишилося ніяких спірних моментів. Для цього необхідно вивчити всі документи про перехід житла за правом спадкування. Крім того, варто запитати у покупця нотаріальне завірення в тому, що він готовий покрити всі фінансові претензії по житлу своїм коштом, якщо почнеться судовий розгляд за спадковою справою.
  • Дотримуйтесь всіх вимог законодавства при оформленні покупки та вказуйте в документах тільки реальну ціну житлоплощі. Якщо вона виявиться заниженою, суд може порахувати покупця недобросовісним, й в цьому випадку угоду визнають недійсною.
  • Звертайте увагу на поведінку продавця: якщо він квапить вас з укладенням угоди, відмовляється надати документи, а також пропонує невиправдано низьку ціну, можливо, він хоче швидше позбутися від проблемної нерухомості та забрати гроші, щоб не ділитися з іншими спадкоємцями.

Наскільки велика небезпека для покупця?

На вторинному ринку стає все більше житла, в історії якого фігурує перехід до нового власника за правом спадкування, та з кожним роком покупцям важче знайти ідеально «чисті» варіанти. Однак спостерігається позитивна тенденція при вирішенні питання в суді: все частіше судові інстанції відмовляють спадкоємцям повернути назад продане майно. Найчастіше їм пропонується отримання грошової компенсації, яка розраховується на день відкриття спадщини.

Найбільш ризиковано купувати житло, яке дісталося новому власнику тільки 2-3 роки тому: є небезпека появи інших спадкоємців та судових суперечок. Через це продати таку квартиру значно важче, а її ціна нижча на 5-10%. Також проблемним може виявитися житло, яке перейшло у спадок від чоловіків, через те, що можуть раптово з'явитися позашлюбні діти померлого. Якщо починається розгляд, суд може визнати їх права на частину майна та оголосити його продаж недійсним.

Займаючись купівлею житла важливо чітко усвідомлювати, що будь-які маніпуляції з нерухомістю повинні офіційно реєструватися у відповідних державних інстанціях. Тому куплена квартира повинна бути зареєстрована в державному реєстрі. Тільки після цього покупець може вважатися повноправним власником нерухомого майна.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99