Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Що потрібно знати при купівлі квартири в новобудові Львова?

Автор: Vladislav
14.04.2018 09:36

Подбати про прекрасне майбутнє потрібно в теперішньому часі. Купуючи житло в новому, можливо ще не збудованому, будинку, люди ризикують перш за все, великою сумою грошей. Щоб уникнути цього, необхідно дуже уважно вивчити безліч чинників.

 

Перевіряємо забудовника

Оцінити перспективу співпраці з тією чи іншою будівельною компанією можна по її ділової репутації і фінансовим можливостям. Добре, якщо забудовник акредитований в одному з великих банків. Всі кредитні організації, перш ніж почати співпрацювати з тою або іншою юридичною особою, ретельно перевіряють її благонадійність. Наявність акредитації – відмінна рекомендація. У цьому ж документі зазначено відомості про забудовника:

  • Його повне найменування та організаційно правова форма, адреса місцезнаходження, засновники і керівники.
  • Наявні ліцензії та інші дозвільні документи – чи має право дана фірма займатися будівництвом. Перевірити достовірність зазначених відомостей можна на сайтах відповідних організацій. Дозвіл на будівництво видається місцевими органами влади, його електронний варіант буде розміщений на сайті адміністрації району або населеного пункту.
  • Наявність дебіторської та кредиторської заборгованості, та фінансовий результат на момент публікації проектної декларації.

Фінансові можливості забудовника визначити складно. Наприклад, компанія, що займається будівництвом кількох житлових мікрорайонів одночасно, може орендувати всю техніку та купувати будівельні матеріали на умовах поступки прав вимоги на деяку кількість квартир, а фінансові потоки будуть перенесені з одного проекту на інший, що підвищує ризики інвесторів.

Земля і будівля

Потенційний покупець має право ознайомитися з оригіналами документів, що підтверджують:

  • Факт постановки компанії на облік в реєструючих органах, в тому числі, в податковій інспекції. Інвестор має право вивчити установчі документи. У них містяться відомості про керівництво, засновників та майно забудовника.
  • Результати фінансової діяльності за попередній рік – аудиторський висновок і річну звітність.
  • Право власності або оренди земельної ділянки. Папери повинні пройти реєстрацію в органах юстиції і мати відповідні позначки.
  • Призначення ділянки – дані відомості прописані в свідоцтві про право власності. Якщо земля орендується, то до договору оренди прикладається його копія. Територія повинна бути призначена тільки для будівництва багатоквартирного будинку. В іншому випадку житло не прийме держкомісія, і оформити право власності буде неможливо.
  • Отримання дозволу на будівництво конкретного об'єкта. Зверніть увагу на площу, поверховість та інші характеристики будівлі на певній території.
  • Можливість підключення до комунікацій. Забудовник повинен отримати дозвіл у відповідних організацій, на підключення комунікацій.

Угода і договір

Квартири реалізуються безпосередньо забудовником або через ріелторські агентства. Останні беруть плату за свої послуги, надають юридичний супровід, але не несуть ніякої відповідальності за чистоту угоди. Агентство нерухомості гарантує тільки дійсність прав, які воно передає. Інші питання будуть вирішуватися тільки між забудовником і покупцем.

Сьогодні продаж квартир новобудовах Львову ведеться сайтом DOM.RIA. Пункт пошуку «Перевірені квартири» покаже варіанти нерухомості, де особисто побував інспектор RIA і переконався в достовірності інформації, викладеної в оголошенні.

Пам'ятайте що будь який договір пайової участі проходить реєстрацію в органах юстиції. Дана міра направлена ​​на попередження реалізації одного і того ж об'єкта більш ніж один раз. У самому документі повинні бути прописані:

  • відомості про учасників угоди;
  • детально описана квартира відповідно до плану забудови: площа, будівельний номер, поверх, під'їзд, адреса, кількість і призначення приміщень, оздоблення, наявність комунікацій та обладнання та інше;
  • точна дата закінчення будівництва;
  • гарантійний термін на все обладнання і будівлю від 3 до 5 років;
  • фіксована вартість і порядок оплати – ціна договору може бути змінена тільки за умови збільшення або зменшення площі об'єкта.

Купівля нерухомості в новобудові Лавову – серйозна інвестиція, яка вимагає впевненого підходу і обмірковування всіх навіть малозначущих дрібниць. Вибирайте квартиру відповідно до своїх бажань і фінансових можливостей. Сподіваємося, що зрозумівши, які нюанси і порядок придбання житла в новобудові ви зможете стати власником нової нерухомості у Львові уникнувши більшості проблем в цьому складному питанні. В цілому, якщо ви вперше шукаєте житло на первинному ринку нерухомості, то краще за все звернутися за допомогою до кваліфікованого спеціаліста. Це допоможе уникнути зайвих питань.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99