Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як відрізнити якісний цемент?

Автор: Vladislav
28.01.2018 20:47

Сьогодні ринок будматеріалів перенасичений пропозиціями про власний виготовленні та продажу цементу. Пропонуються всі різновиди цементу в залежності від марочної міцності, способу упаковки, розфасовки і так далі. Однак надмірний асортимент лякає багатьох покупців або просто бентежить, адже людина губиться у виборі і часто віддає перевагу не дуже якісного продукту, який цілком може виявитися «липовим». Тому краще купувати цемент у перевірених постачальників.

Цемент м500 має вигляд порошку, який в результаті змішування з водою перетворюється на в'язку масу темно-сірого кольору. Під час перебування на відкритому повітрі цемент швидко твердне. Цемент утворюється шляхом подрібнення клінкеру до порошкоподібного стану, а потім для посилення його властивостей додають різні мінерали або інші добавки.

Цемент так цінний і широковживаних в області будівництва завдяки своїм властивостям:

  • - стійкість до корозії: для підвищення стійкості до корозії в вихідна сировина додають спеціальні полімери;
  • - кількість вбираємо води: кількість води має бути додано в точному співвідношенні для даної марки цементу, в іншому випадку розчин втратить свої міцнісні якості;
  • - якість помелу: чим дрібніше подрібнений цемент, тим міцніше і якісніше він, звідси відповідно і більш висока вартість;
  • - стійкість до знижених температур: цемент рідко використовується в чистому вигляді, так як при багаторазовому замерзанні / відтаванні його обсяг змінюється, а це може привести (якщо цемент використовується без добавок) до його розтріскування;
  • - міцність: марка цементу вказує на міцність матеріалу;
  • - час висихання (схоплювання): швидкість висихання цементної суміші залежить від її складу, проте час затвердіння не повинно перевищувати 10 годин, в іншому випадку це говорить про погану якість продукту.

Вибираючи цемент м400 для власних потреб, звертайте увагу на всі вищевказані властивості. Існують універсальні марки, які в рівній мірі визначають всі ці фактори. Але, в той же час, є і спеціальні марки для особливих потреб, в яких за рахунок ослаблення одних якостей поліпшені інші.

Розрізняють три способи виготовлення цементу: мокрий, сухий і комбінований.

Мокрий спосіб застосовується в тому випадку, коли цемент добувають з глини, крейди і додаткових компонентів, що містять залізо. Сировинну суміш розчиняють у водному середовищі, після чого отриманий шлам обпалюють в печі. Утворюються невеликі кульки, які перетираються в порошок, що і є готовим цементом.

При сухій видобутку цементу всі складові спочатку висушуються, а вже потім перемелюють на порошок.

Комбінований спосіб поєднує в собі технології сухого і мокрого методу отримання цементу.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99