Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Методи неруйнівного контролю

Автор: Vladislav
29.06.2017 10:57

Неруйнівний контроль (НК) дозволяє перевірити якість деталей, не порушуючи придатності їх до використання за призначенням. Існуючі засоби неруйнівного контролю (ГОСТ 427-75) призначені для виявлення дефектів, оцінки структури матеріалу, контролю геометричних параметрів, оцінки фізико-хімічних властивостей матеріалу деталей.

Методи НК поділяють (ГОСТ 18353-79) на оптичні, капілярні (люмінесцентний і кольоровий), ультразвукові, радіаційні, електричні, магнітні та електромагнітні та інші.

Візуально-оптичний метод.

Дозволяє виявити відносно великі тріщини, механічні пошкодження поверхні, порушення цілісності захисних покриттів, залишкову деформацію і ін. Ймовірність виявлення дрібних поверхневих дефектів за допомогою цього методу низька, ефективність методу залежить від суб'єктивних факторів (гостроти зору і рівня професійної підготовки оператора) і умов контролю (освітленість , оптичний контраст).

До речі, неразрушающий контроль купить ви можете за вигідними цінами на сайті kemika.ru просто зараз.

Капілярні методи.

Капілярні методи дефектоскопії засновані на збільшенні контрасту між дефектами і бездефектними матеріалами при обробці всього вироби спеціального індикаторного рідини.

Вони дозволяють виявити поверхневі відкриті тріщини, пори і корозійні поразки деталей і вузлів в основному з немагнітних матеріалів. За типом проникаючої рідини (пенетранта) капілярні методи діляться на люмінесцентні та кольорові. Іноді проводять контроль за допомогою гасу, масла, радіоактивних речовин, лужного індикатора, фільтруючих частинок.

При люмінесцентному методі в пенетрант вводять люмінофори, що світяться під дією ультрафіолетових променів, тому в темряві дефектні місця світяться. Для проведення випробувань люмінесцентним методом потрібно темне приміщення, джерела ультрафіолетового світла.

При кольоровому методі в індикаторної рідини розчиняють барвники, тому дефекти виявляються у вигляді кольорових плям. Кольоровий метод простіше, дешевше, не вимагає спеціального устаткування і може бути застосований безпосередньо в умовах цеху.

Застосовувана в процесі випробування кольорова проникаюча рідина є розчином барвника в рідкому середовищі, переважно червоного кольору. Червоний колір має деякі особливі властивості в порівнянні з іншими квітами. Так, будь-який предмет червоного кольору видно оку червоним при всякій освітленості вище порогової, в той час як інші кольори при малій освітленості можуть здаватися Ахроматична сірими. При зменшенні розмірів червоні предмети стають непомітними значно пізніше, ніж предмети інших квітів. Око практично не адаптується до червоного кольору. Промені червоного кольору менш інших поглинаються оптичною системою приладів.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99