Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Вибираємо вуличні світильники: на що звернути увагу

Автор: Vladislav
29.06.2017 09:59

Підбір вуличного освітлення - це завдання не з простих. Тут потрібно врахувати цілий комплекс важливих факторів, що роблять величезний вплив як на термін служби ліхтаря, так і на якість отриманого світла. На відміну від домашньої лампи, вуличний світильник постійно піддається негативним впливам з боку навколишнього середовища.

Його регулярно засинає пилом і брудом, заливає дощем і покриває холодним снігом. Дана обставина потрібно враховувати в першу чергу, не забуваючи і про такі показники, як характер випромінюваного світла, зовнішній вигляд ліхтаря і якість використовуваного при виробництві матеріалу. Більш докладно про ключові критерії вибору вуличних ліхтарів піде мова далі.

Рівень захисту від проникнення. Цей показник зафіксовано абревіатурою IP (Ingerssprotectionrating). Він відображає здатність вуличного світильника протистояти негативним впливам навколишнього середовища. Для маркування IP використовуються дві цифри. Перша позначає рівень захищеності корпусу від проникнення твердих частинок і пилу. Мінімальне значення цієї цифри - 1, максимальне - 6. Друга цифра відповідає за рівень захисту від вологи. Її значення варіюється від 1 до 8. В цілому бажано, щоб вуличні настінні світильники від www.lighting.com.ua/catalog/000000004/ мали IP не менше 44. Чим гірші кліматичні умови, тим вищим повинен бути показник.

Напруга світильника. Для стандартної мережі (220 В) бажано вибирати світильники з напругою не вище 12-24 В. При такому розкладі буде забезпечений максимальний рівень безпеки. Якщо напруга вуличних світильників вище, доведеться додатково використовувати понижуючі трансформатори.

Джерело освітлення. Найчастіше вуличні світильники оснащуються лампами розжарювання, світлодіодні і енергозберігаючими лампами. Перші є не найкращим вибором для вуличного освітлення, так як споживають занадто багато енергії. Набагато більш підходящий варіант - світлодіодні лампи. Вони відрізняються економічністю, довговічністю, а також, можливістю створення самих різних декоративних ефектів. Енергозберігаючі лампи також непоганий вибір. Коштують вони досить дорого, проте повністю окупаються за рахунок тривалого терміну служби і економічності в роботі.

Зручність в експлуатації. Добре, коли вуличні світильники були облаштовані таким чином, що процес заміни лампочки не складає особливих труднощів. Ще краще, якщо ліхтар мобільний. Такий світильник можна встановлювати в будь-якому місці і, при необхідності, ховати.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99