Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Чому людям так важко робити гроші на ринках (ч.2)

Автор: Vladislav
04.04.2016 13:58

Люди повністю нехтують вибором розміру позиції

Вибір розміру позиції - та частина вашого торгового підходу, яка говорить вам "скільки". Вона не приваблює. Вона не створює враження вашого контролю над ринком, як це роблять методи входу. Вона просто говорить вам, що ви ризикуєте в даній угоді. Ви вже навчилися на грі з кульками, що багато людей втрачають гроші в 60% системі, тільки лише через погане вибору розміру позиції. І великий розкид результатів в цій грі повністю залежить від того, наскільки вони піддаються ризику. І все це може стати вашим кращим помічником в роботі на ринку. Так чому ж грамотний вибір розміру позиції є такою проблему?

Проблема #1: Помилка Азартного Гравця

Як ви можете втратити гроші в 60% системі при ставках один до одного? У 60% системі ви, ймовірно, отримали сім або вісім програшів поспіль протягом 1000 спроб. Але ви могли б у такій системі легко отримати і п'ять втрат поспіль за 50 спроб.

Друзі сайту: вас можуть зацікавити якісні памятники из гранита от производителя, які ви можете купити за найнижчими цінами.

Наприклад, припустимо, ви прийняли стратегію ставок на 10% свого капіталу. Заради простоти додамо, що цей капітал на початку програшною смуги становить $ 1,000. Ви починаєте з ставки 10% або $ 100, і отримуєте перший збиток. Тепер у вас залишилося $ 900. Ви вирішуєте поставити $ 90 і отримуєте другий збиток. У залишку - $ 810. Тепер Ви вирішуєте поставити $ 81 і отримуєте третій збиток поспіль. Зараз у вас залишилося $ 719. У цей момент, ваші роздуми можуть бути наступними: "Я отримав три збитку поспіль і тепер шанси на перемогу високі. Зрештою, це 60% -я система. Я думаю, варто ризикнути на $ 300". Тепер у вас чотири збитку поспіль і всього $ 419 в залишку. Ви відчуваєте відчай. Ви втратили майже 60% всього за чотири раунди. Ви думаєте "тепер перемога неминуча", і вирішуєте ризикнути ще $ 300. Число збитків виростає до п'яти, а капітал падає до $ 119. Вам зараз доведеться заробити приблизно 900% тільки для покриття втрат від останніх п'яти ігор, але ваші шанси на це дуже і дуже примарні.

Деякі з вас можуть подумати, що потрібно було почекати до п'яти втрат поспіль, а потім поставити $ 300. Якщо це так, то у вас та ж проблема. Вона називається помилкою азартного гравця. Ваші фактичні шанси втратити в будь-якому даному раунді складають 40%. Це ніяк не залежить від того, що відбувалося в минулому. Коли ви робите помилку азартного гравця і ставите $ 300, ви цілком можете отримати шосту втрату поспіль.

Проблема #2: Складність вибору розміру позиції

Наука вибору розміру позиції - завдання настільки ж складна, як мистецтво входу в ринок. До того ж, оскільки лише деякі люди зацікавлені (або ясно розуміють) в розмірі позиції, розробники програмного забезпечення нехтують цим або повністю ігнорують проблему. В результаті, якщо ви хочете практикувати підбір розміру позиції в сьогоднішньому світі комп'ютерів, вам доведеться робити це самостійно, в таблиці.

Зі своїх досліджень і інших джерел я знаю, як працює цілий ряд "чарівників ринку". У них є хороші системи з сильним позитивним очікуванням. Але ці системи не дуже відрізняються від тих, які може отримати середній трейдер. Різниця між удачливістю на ринках, якої добився більшість з них, і середньою прибутковістю лише у визначенні розміру позиції. Великі трейдери застосовують чіткі правила вибору розміру позиції до хорошим системам і мають дисципліну, щоб дотримуватися їх. Просто почитайте Market Wizards - Чарівників Ринку, а також Джека Швагера. Всі вони в своїх інтерв'ю говорять про важливість вибору розміру позиції.

Багато років тому я доповідав на конференції Чарівників Ринку в Сан-Франциско. Один з доповідачів, Ed Seykota, акцентував увагу на виборі розміру позиції. Коли хтось запитав його, "Як ви підходите до вибору розміру позиції?" у відповідь він показав на свою голову і сказав: "Думаю".

Більшість трейдерів знаходить, що найпростіше рішення при виборі розміру позиції - просто торгувати одним контрактом. Це рішення для трейдерів з невеликими капіталами (тобто, для більшості трейдерів) означає відсутність вибору розміру позиції, тому що їм доведеться, як мінімум, подвоїти свій капітал перш, ніж вони зможуть збільшити ризик.

Проблема #3: У більшості трейдерів немає достатнього капіталу

На тій же самій конференції Ed Seykota заявив, що готовий ризикувати більше, ніж трьома відсотками капіталу в окремій угоді жартує з вогнем. Ваш ризик в даній угоді - це різниця між вашою ціною входу і вашим рівнем стопа. Наприклад, якщо ви відкриваєте позицію по золоту на $ 400 зі стопом на $ 390, то $ 10 стопа складають ризик $ 1,000. Якщо ви маєте рахунок в $ 25,000, то ваш ризик на один контракт - чотири відсотки. Ви були б названі граючим з вогнем.

Більшість трейдерів приходить на ринки зі своїми рахунками $ 10,000 або менше. Вони торгують відразу на все і всі їхні угоди дуже ризиковані, тому що розмір рахунку занадто малий. Безумовно, ви можете торгувати на деяких сільськогосподарських ринках і з $ 10,000 на рахунку. Фактично, ви можете торгувати і на багатьох інших ринках, якщо ваші стопи розташовані близько і ваша система розроблена для близьких стопів. Але більшість людей, що приходять на ринки, просто не має достатнього капіталу, щоб робити те, що вони намагаються.

Тому вони зазвичай не думають про найголовніше факторі в трейдингу - скільки вкласти, тому що вони торгують занадто багатьом. Якщо вони втримаються в ринку, поки їх рахунок не почне рости, вони починають подумувати про найпростішою формою вибору розміру позиції. "У мене зараз $ 20,000 на рахунку. Може, мені пора торгувати двома контрактами".

Де рішення?

Я представив різні проблеми, щоб проілюструвати, чому середнього трейдера так важко зробити гроші на ринках. Сюди входять дві основні проблеми - (1) розробка системи з високим очікуванням і (2) вибір розміру позиції. Зазвичай їх не розглядають, як психологічні проблеми, а, скоріше, як проблеми підходу. Але обидві ці проблеми є наслідком психологічних схильностей, які формують наше мислення.

Перший крок в подоланні цих проблем - визнання, що вони існують. Наприклад, як тільки ви погодитеся, що ключова проблема успішного трейдингу - наявність системи з високим очікуванням замість переважання кількості виграшів, ви вступаєте на довгий шлях пошуку свого "Священного Грааля". Ви можете почати шукати виходи, які дають вам високу очікування замість входів, які збільшують число вгадувань вашої системи.

По-друге, коли у вас є система з високим очікуванням, яка дає вам багато угод, ви починаєте усвідомлювати, що ключ до досягнення цього очікування - вибір розміру позиції. Якщо ви знаєте, чого хочете досягти, як трейдер (напр., Високого співвідношення ризику-прибутку, невеликих дродаунов, високою річний прибутковості, і т.п.), ви можете використовувати підбір розміру позиції, щоб розробити підхід для досягнення цих цілей.

Мій "Спеціальний Звіт по Управлінню Капіталом" деталізує три різні моделі капіталу і дев'ять різних моделей підбору розміру позиції, що становлять в підсумку 27 різних моделей. Звіт також стосується творчого підходу до вибору розміру позиції, показуючи, наскільки перспективна ця область. Шлях до Священного Граалю - це застосування розміру позиції в системі з високим очікуванням і самоконтроль. Коли ви усвідомлюєте це глибоко всередині, то зробите гігантський стрибок вперед в своїй торговельній еволюції.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99