Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Які права та обов'язки слід знати перед підписанням кредитних договорів

Автор: Vladislav
18.09.2023 12:55

Кредитний договір є юридичною угодою між кредитором і позичальником, де визначаються умови надання позики (кредиту). Цей договір встановлює права та обов'язки обох сторін, а також умови погашення позики, включаючи процентну ставку, розмір кредиту, строк позики, графік платежів та інші важливі деталі.

 

Основні складові кредитного договору можуть включати:

  • Суму кредиту. Це грошова сума, яку кредитор надає позичальнику.

  • Процентна ставка. Визначає відсоток, який позичальник зобов'язаний буде сплатити за користування кредитом.

  • Строк кредиту. Це період часу, протягом якого позичальник повинен повернути кредит разом з відсотками.

  • Графік платежів. Договір може містити інформацію про те, коли і в якій кількості платежі повинні бути здійснені позичальником.

  • Умови погашення. Кредитний договір може містити інформацію про можливість додаткових погашень, штрафи за прострочку платежів та інші умови.

  • Забезпечення кредиту. У деяких випадках, кредит може бути забезпечений майном або іншими активами позичальника як гарантія повернення кредиту.

Кредитні договори дуже важливі для захисту прав обох сторін і регулюють фінансові відносини між кредитором і позичальником. Перед підписанням кредитного договору важливо детально ознайомитися з умовами та узгодити їх з обох сторін, щоб уникнути непорозумінь та конфліктів у майбутньому.

Права кредитора та позичальника

У кредитному договорі визначаються права та обов'язки як кредитора, так і позичальника. Ось загальні права кожної зі сторін.

Права кредитора

  • Право на вимогу повернення кредиту. Кредитор має право вимагати повернення позики від позичальника відповідно до умов договору.

  • Право на стягнення відсотків. Кредитор має право отримувати відсотки від позичальника на підставі процентної ставки, визначеної в договорі.

  • Право на перевірку кредитної історії. Кредитор може перевіряти кредитну історію позичальника для оцінки його кредитоспроможності перед наданням кредиту.

  • Право на вжиття заходів забезпечення. У разі порушення умов договору, кредитор може вживати заходів забезпечення, таких як конфіскація заставного майна.

  • Право на зміну умов договору. В окремих випадках і за певних умов кредитор має право змінювати умови кредитного договору.

Права позичальника

  • Право на чесну інформацію. Позичальник має право на отримання чіткої та точної інформації про умови кредиту перед підписанням договору.

  • Право на обговорення умов договору. Позичальник може обговорити і, в певних випадках, домовитися про зміну умов кредитного договору з кредитором.

  • Право на конфіденційність. Позичальник має право на збереження конфіденційності своїх особистих і фінансових даних, які надаються кредитору.

Важливо враховувати, що права і обов'язки кредитора і позичальника можуть різнитися в залежності від конкретного кредитного договору і законодавства. Тому перед укладенням кредитного договору пропонуємо звернутися до юристів shavkun-advocate.com.ua для отримання консультацій і визначення всіх прав та обов'язків.

Не виконання обов'язків, які випливають із кредитного договору, мають правові наслідки, такі як погіршення кредитного рейтингу позичальника або можливість судового переслідування. Тому важливо, щоб обидві сторони уважно дотримувалися умов угоди та співпрацювали одна з одним.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99