Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Відстеження курсу валют: що потрібно знати?

Автор: Таня
08.07.2023 15:18

Щоб вигідно обмінювати валюту, варто розуміти, як формується валютний курс.

Останнім часом велика кількість громадян, які намагаються зберегти особисті накопичення, нерідко купують валюту. Але далеко не всі роблять це вигідно. Щоб унеможливити марну витрату коштів, варто звернути увагу на кілька фактів.

Особливості валютного курсу

По суті, валютний курс являє собою певну вартість грошової одиниці, яка виражена за допомогою іншої грошової одиниці (обов'язково вказується держава). Відстеження валютного курсу в обмінниках Луцька https://rates.fm/ua-uk/currency/exchanger/lutsk/ потрібне для того, щоб вигідно інвестувати кошти, мінімізувати негативний вплив інфляції. Нерідко курс валют використовується для того, щоб здійснювати переоцінку рахунку чи контролювати рух капіталів.

Раніше для оцінки використовувалися чинні золоті стандарти. З їхньою допомогою визначалося, скільки золота входить у певну грошову одиницю.


Які параметри враховують для формування валютного курсу?

Для того, щоб сформувати курс, фахівці відстежують політичну та економічну ситуацію, а також певну кількість факторів:

  1. Показники інфляції. Через те, що поступово підвищуються ціни, купівельна спроможність знижується. Це призводить до зниження валютного курсу.
  2. Процентна ставка. Певною мірою на курс впливає і те, яку політику вибирають центральні банки різних країн. Це здійснюється безпосередньо через ставки рефінансування. Найчастіше відсоткові ставки збільшуються, якщо грошово-кредитна політика стає жорсткішою. Це певною мірою впливає і на те, чи зростатиме найближчим часом валютний курс.
  3. Показники платіжного балансу. При його формуванні враховуються усі платежі, які виплачує країна, а також отримує. У разі зростання сальдо починає швидко підвищуватися попит на місцеву валюту. Це провокує поступове зміцнення курсу.
  4. Ступінь конкурентоспроможності. Якщо в державі є товар, який виділяється підвищеною конкурентоспроможністю, це сприяє підвищенню обсягу експорту. Саме тому в країну надходить набагато більше іноземної валюти.
  5. Особливості діяльності фінансових установ. Якщо курс почне поступово знижуватися, то здійснюється активний продаж валюти. Це дає змогу вирівняти позиції.

Своєчасно відстежуючи курс валюти, а також з огляду на всі аспекти, зазначені вище, можна вигідно вкладати свої кошти і не прогадати.

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99