Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Насіння томатів: особливості вибору

Автор: Таня
31.07.2022 11:27

 
 
Томати – одна з найпоширеніших культур для вирощування в овочівників та на фермерських підприємствах. Овочі відрізняються яскравим вираженим смаком, досить невибагливим доглядом і можливістю вирощування і в теплицях, і у відкритому ґрунті. Для того, щоб отримати багатий урожай культури, насамперед необхідно правильно вибрати посівний матеріал.
 

Рекомендації щодо вибору насіння томатів

 
Перед тим, як вибирати посадковий матеріал, перейшовши за посиланням https://semena.in.ua/semena-tomatov/, необхідно знати, в яких кліматичних умовах вирощуватиметься овоч, яка бажана висота рослини та розмір плодів, і в яких цілях будуть використовуватися томати.
 
Залежно від розміру плодів, виділяють томати наступних сортів:
 
  • Чері;
  • Коктейльні;
  • Дрібноплідні;
  • Середньоплідні;
  • Великоплідні; 
  • Біф томати.
 
Можна знайти різне насіння для вирощування томатів, що підійдуть для засолювання, приготування томатного соку та свіжих салатів. Найменші – помідори чері – їхня вага не перевищує 30 грамів, а найбільші – помідори біф – вага одного плоду може досягати 300 грамів, а в деяких випадках і 800 грамів.
 

Види томатів

 
При виборі насіння орієнтуються і на висоту, якою може досягати рослина. Виділяють такі види томатних культур:
 
  1. Детермінантні – низькорослі кущові сорти, максимальна висота – 80 сантиметрів, підходять для вирощування у відкритому ґрунті.
  2. Індетермінантні - високорослі сорти, можуть виростати до 3 метрів у висоту, за рахунок великої висоти вимагають більшого догляду, але водночас дають високу врожайність. Підходять для вирощування у парниках та відкритому ґрунті.
  3. Напівдетермінантні – поєднують у собі характеристики високорослих та низькорослих сортів, виростають до 1,5 метра, можна вирощувати у відкритому ґрунті та у теплицях.
 
Важливу роль має гібридність культури. В інтернет-магазині компанії "Професійне насіння" представлені всі різновиди. Сортове насіння дешевше, і мають попит серед овочівників – любителів. Гібридні мають ціну вище, але це обумовлено стійкістю гібридів до захворювань та несприятливих погодних умов. Найчастіше гібриди вирощуються великими агропідприємствами.
 
Залежно від кольору томати можуть бути жовті, червоні, рожеві, оранжеві. Форма також різноманітна: круглі, овальні, серцеподібні, плескаті, грушоподібні або перцеподібні.
 
Слід знати, різні сорти томатів підходять для різного застосування. Одні рекомендуються для консервації, інші хороші у салатах, треті підходять для переробки на кетчупи, соуси, пасти.
 
Дотримуючись таких нехитрих порад, можна вибрати відповідне насіння та забезпечити хороший урожай томатів.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99