Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Шнур для риболовлі: вибір, товщина, розмір

Автор: Таня
29.07.2022 10:42

Світ не стоїть на місці та розвивається. Технологічний прогрес зачіпає всі сфери нашого життя і рибальська промисловість не є винятком. Виробники снастей постійно вдосконалюють вудилища, котушки, волосіні, приманки та інше приладдя, намагаючись покращити їх якість та характеристики. На тлі цього, новачкам стає все складніше орієнтуватися у різноманітті представлених товарів. Іноді, перед відвідування магазину доводиться годинами вичитувати корисну інформацію на форумах, щоб зробити правильний вибір.

Як вибрати шнур для спінінга?

Спінінговий лов – популярний рибальський напрямок, що налічує десятки тисяч шанувальників. Не дивно, що профільні снасті мають величезний попит. Якщо 15-20 років тому на шпулі котушок найчастіше намотували моноліску, то сьогодні на 99% її витіснили високотехнологічні шнури. Саме шнуру і присвячений сьогоднішній матеріал. У ньому знайдуться відповіді на всі поширені запитання, що виникають у рибалок-початківців при виборі плетеної волосіні для спінінга. 

Однозначної відповіді на запитання який шнур вибрати для спінінга не існує. Шнури відрізняються десятками параметрів. Ми не будемо скрупульозно розглядати кожен з них, а зупинимося на найбільш значущих характеристиках, які мають прямий вплив на лов. Якщо ви хочете придбати якісний шнур для спінінга, то радимо перейти в розділ спеціалізованого інтернет-магазину" Шнури для риболовлі".

Тип шнура для спінінга

На  українському ринку домінують сучасні PE шнури. На відміну від їхніх попередників, вони мають високу міцність, гладку поверхню і меншу жорсткість. Надалі мова вестиметься саме про них, оскільки розглядати архаїчні варіанти особливого сенсу немає. Однак і у PE шнурів є свої мінуси. Про них буде сказано нижче.

Кількість жил

Вибір шнура для спінінга за кількістю ниток, що беруть участь у плетінні, безпосередньо залежить від умов лову. У 3-х та 4-х жильних плетінок у порівнянні з 8-ми, 12-ти та 16-ти жильними моделями є одна вагома перевага – це підвищена стійкість до стирання. Якщо йдеться про донні способи лову, наприклад, джигу або рибалку в зарослих травою водоймищах, то три та чотирижильні нитки найкращий варіант.

Деякі бренди стверджують, що навчилися створювати восьмижилки, що володіють підвищеною стійкістю до абразиву, але це швидше маркетинговий хід. Область застосування шнурів із кількістю жил понад 8 – лов у чистих від підводного сміття місцях. Їх переваги – висока міцність, округла та гладка поверхня, найкращий виліт зі шпулі безінерційної котушки та м'якість.

Діаметр, товщина та розмір

Діаметр, він же товщина - параметр, що викликає найбільше питань та суперечок. Справа в тому, що ним багато виробників плетінок маніпулюють, як правило, занижуючи реальні значення. Це робиться з метою завищення показників міцності нитки. При виборі плетеного шнура для спінінга на 100% довіряти цифрам на етикетці не варто. Навіть відомі японські компанії грішать спотворенням даних, але найчастіше вони таки вказують цифри, близькі до реальності. 


Розмір шнура для спінінга рекомендується вибирати від 120 метрів. Така розмотування дозволить у разі обриву значної ділянки волосіні продовжити риболовлю. Загалом, найбільш економічними вважаються 150-200 метрові бобіни. У перерахунку на метр плетінки, ціна виходить найвигіднішою.


Загальні рекомендації щодо вибору плетеного шнура для спінінга

Основні рекомендації:

  1. Уникайте відверто бюджетних моделей невідомих брендів. Візуально шнур може здаватися якісним, але після 2-3 рибалок його показники помітно погіршаться.
  2. Враховуйте, що на недорогих плетінках діаметр занижується, а міцність, навпаки, завищується. 
  3. Преміальні японські плетінки є сенс купувати тільки в тому випадку, коли ви точно знаєте, що вам потрібно. Початківцям дорогі шнури брати немає сенсу.
  4. Перед покупкою протягніть відрізок волосіні, щільно стиснувши його між двома пальцями. Якщо на шкірі залишиться фарба, це привід засумніватися, хоча в кінцевому результаті колір втрачають усі без винятку нитки.

 

 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99