Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Як звернутися до благодійного фонду та в яких ситуаціях?

Автор: Таня
07.05.2022 14:16

 
 
Іноді люди опиняються у ситуаціях, з яких важко вийти самостійно. У деяких випадках на допомогу можуть прийти благодійні фонди. Розповідаємо, як отримати підтримку та що для цього потрібно зробити.
 

У кого просити допомоги?

 
Коли людина опиняється у важкому становищі, наприклад залишилася без житла, потребує операції за кордоном або дорогого лікування для дитини, порятунком може бути звернення до благодійних фондів.
 
В Україні вони працюють за суворими правилами: у них обов'язково є статут, у якому прописані цілі та види діяльності організації. Фінансування фонди одержують із різних джерел. Це можуть бути пожертвування від компаній або приватних осіб, гранти від держави, прибутки від бізнесу тощо. Кошти можуть направити на лікування дітей, закупівлю обладнання, допомогу безпритульним людям, підтримку притулків для тварин та інші цілі — кожен фонд має свої.
 
До речі, якщо ви шукаєте надійний благодійний фонд, то радимо перейти на сайт https://guda.com.ua/ вже зараз.
 
Не завжди допомога фонду – матеріальна. Деякі благодійні організації влаштовують безплатні обіди для малозабезпечених, допомагають з пошуками житла та роботи, надають місце для ночівлі та харчування для людей, що залишилися без дому, та багато іншого.
 

Як звернутися до благодійного фонду за допомогою?

 
Порядок дій приблизно такий:
 
  1. Знайдіть в інтернеті фонди, які спеціалізуються на проблемі, що виникла у вас. Це важливе питання: багато благодійних організацій є вузькоспеціалізованими. Фонд, який підтримує дітей із порушенням слуху, не зможе допомогти дорослим людям із вадами серця. Підбирати потрібний фонд можна через пошукові системи або спеціальні сайти-агрегатори. 
  2. Переконайтеся в надійності організації. Надійний фонд завжди розміщує на своєму сайті реєстраційні документи, звіти про збори та витрати. Багато організацій оприлюднюють історії людей, яким уже допомогли. Не полінуйтеся зателефонувати до фонду та розпитати, чим він займається. Надійні організації охоче відповідають на такі питання. А якщо ви хочете більш докладно дізнатися про життєдіяльність фонду Ігоря Гуди «Твори добро», то переходьте за даним посиланням https://guda.com.ua/news, не гаючи часу.
  3. Зверніться за допомогою до вибраного фонду особисто або через анкету на сайті. Опишіть проблему детально: хто ви, що сталося, чому держава вам не допомогла. Не забудьте вказати свої контактні дані, а якщо ви вже зверталися до інших благодійних фондів, розкажіть, у які саме. Намагайтеся спілкуватися зі співробітниками фонду по-діловому. Надмірна емоційність листа чи розмови ніяк не впливає на прийняття позитивного рішення та ускладнює комунікацію.
  4. Додайте до звернення документи, які підтвердять сказане. Якщо вам потрібне дороге лікування, потрібно надати висновок від лікаря з медустанови, де поставлений діагноз. Документи мають бути свіжими, деякі довідки мають термін дії. Якщо це скан-копії, то вони повинні бути чіткими та легко читатися. Універсального набору паперу немає, список індивідуальний. Проблеми з документами або недостовірна інформація забирають сили та час та заважають співробітникам сфокусуватися на наданні допомоги. Радимо підготувати та перевірити всі папери заздалегідь.
 

Як допомагають благодійні фонди?

 
Якщо фонд вам допоможе, то попросить укласти з ним договір, а також підписати прохання про допомогу та згоду на обробку персональних даних.
 
У деяких випадках нужденним допомагають із коштів фонду, а в інших —із рахунку для громадського збору коштів. Для старту збору та підготовки звітів у вас, можливо, попросять додаткову інформацію, списки необхідних ліків, фотографії та дані з місця роботи.
 
Це робиться не для того, щоб вас вимотати чи заплутати. Фонду такі папери необхідні, щоб унеможливити переказ грошей шахраям. Організація відповідає за зібрані кошти.
 
Збір коштів може тривати кілька місяців. У цей час важливо залишатися із співробітниками фонду на зв'язку — вчасно відповідати на дзвінки та електронні листи. Якщо раптом змінилися обставини, план лікування або його перспективи, про це потрібно якнайшвидше повідомити фонд, який вам допомагає. Деякі види допомоги можуть надати відразу, якщо на це є ресурси.
 
Благодійні організації не допомагають виплачувати борги, кредити та не видають готівку на руки. Можливі інші обмеження — їх краще заздалегідь уточнити у фонду.
 
Коли допомога надана, фонд може запросити у вас усі чеки та платіжні документи, які підтвердять, на що пішли зібрані від благодійників кошти. Доповненням може стати короткий звіт із фото. Якщо ви не зможете підтвердити, що кошти використані за призначенням, фонд може вимагати їх назад.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99