Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Виконавчий напис нотаріуса: кого і коли може торкнутися?

Автор: Таня
24.07.2021 15:35

 
Можливо хтось стикався з виконавчим написом нотаріуса, а хтось і гадки не має, що це і для чого необхідний такий напис. Але, останнім часом його багато хто потребує. Тому ми вирішили, коротко, розповісти про виконавчий напис нотаріуса.
 
Виконавчий напис нотариуса - це напис (розпорядження) нотаріуса на зобов'язанні боржника про примусове стягнення грошових коштів або майна боржника на користь кредитора. Це спосіб захистити порушені права кредитора.
 

Про виконавчого напису йдеться в ЗУ «Про нотаріат».

 
Виконавчий напис нотаріуса - виконавчий документ, для примусового стягнення боргу, має юридичну силу, як і, виконавчий лист.
 
Тобто, стягнути борги можна і через суд, і за допомогою нотаріуса. Цей спосіб застосовують коли між сторонами немає спору за зобов'язаннями. При цьому, боржник не викликається до нотаріуса. Безумовний плюс цього способу стягнення боргу - можна досить швидко, без суду його стягнути.
 
Однак, необхідно нотаріально завірити договір позики (для фізичних осіб, організацій які надають гроші) або повинен бути пункт про позасудовий порядок стягнення (для банків і кредитних організацій).
 
Стягненням, в даному випадку, також займаються пристави, яким документи передаються протягом одного року (коли кредитор організація), і протягом трьох років (коли кредитор фізична особа). У службі судових приставів необхідно написати заяву про відкриття виконавчого провадження, і додати нотаріально завірені документи.
 
Якщо вас цікавить, що робити, якщо заблокировали зарплатну картку, то переходьте за посиланням вже зараз.
 
Але, не всі борги можна так стягнути, є ті, які стягуються тільки через суд, наприклад:
 
  1. пройшло не більше 2-х років з того дня, коли має бути виконано зобов'язання;
  2. боржником оскаржується сума боргу або умови його погашення;
  3. кредит був виданий мікрофінансовою організацією;
  4. в договорі немає запису про можливість позасудового стягнення боргу.
 

На яких документах можна оформити виконавчий напис нотаріуса?

 
Угоди, з солідарною відповідальністю позичальника і поручителя, кредитні договори де зазначена умова про виконавчого напису нотаріуса, договори позики майна і грошових коштів, різні угоди про надання послуг зберігання, прокату, зв'язку, частина іпотечних договорів.
 
Про всі тонкощі і нюанси з цього питання можна отримати консультацію у нотаріуса, перейшовши на сайт https://la.co.ua/ вже зараз.
 
А ось якщо саме Ви боржник і отримали повідомлення від кредитора, про його бажання стягувати борг за допомогою виконавчого припису нотаріуса, то можете подати заперечення та упередити вчинення виконавчого напису. Наприклад, ви не згодні з розрахунком суми боргу. Обов'язок нотаріуса - врахувати ваші доводи, можливо вони послужать приводом для відмови кредитору в скоєнні написи.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99