Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Піта: 5 ідей, що покласти всередину і як її подати

Автор: Таня
01.03.2021 23:57

 
Піта - це круглий, плоский прісний хліб, популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу.
 
Ще в Старому Завіті згадуються ці нехитрі коржі. Їх відмінна риса - водяна пара, який виходить в тесті при випічці піти, він накопичується в міхурі в центрі коржі, відокремлюючи шари тесту. І таким чином, всередині коржі утворюється «кишеньку», який можна відкрити, надрізати край піти гострим ножем, і в який можна покласти салати чи м'ясо.
 
Середній діаметр традиційної арабської піти зазвичай 15-20 сантиметрів. Піта - зручний варіант для сніданку, полуденка перекусу, адже всередину можна покласти різні продукти, що тільки душа забажає! 
 
До речі, якщо ви хочете придбати надзвичайно смачну піту для закладу громадського харчування, то рекомендуємо перейти за цим посиланням https://signature.in.ua/ru/products/24-pita вже зараз.
 

Піта: ТОП-5 ідей

 

Піта з гуакамоле

 
Вам знадобиться: пита - 4 шт., Авокадо - 1 шт., Лайм - 1-2 шт., Помідор - 3 шт., Червона цибуля - 1 шт., Петрушка - 3-4 гілочки, соус Табаско - за смаком, сіль - за смаком, перець - за смаком
 
Помідори очистіть від шкірки, просто зрізуючи її ножем, і подрібніть. Червону цибулю і петрушку також подрібніть. Авокадо очистіть від шкірки, розріжте навпіл уздовж і вийміть кісточку. Подрібніть вручну або п'юруйте за допомогою блендера.В пюре з авокадо вичавіть сік лайма, посоліть, перемішайте. Тепер в пюре викладіть подрібнені помідори, цибулю, петрушку, додайте пару крапель соусу табаско і перець, і знову все змішайте.
 
Можна використовувати коржі пита цілком, надрізавши по краю і досить відокремивши нижню частину від верхньої або нарізати піту більш дрібними скибочками, і всередину їх покласти гуакамоле.
 
На нижню частину піти викладіть і розрівняйте гуакамоле, зверху - тонку скибочку або два копченої індички, яку можна замінити і куркою.
 

Піта-глазунья

 
Розріжте піту навпіл уздовж, щоб вийшло два кола. Намажте сковорідку маслом, покладіть на неї половинку піти спеченої («зовнішньої») стороною вниз. Акуратно розбийте на піту яйце так, щоб не порвати жовток. Запікайте, як яєчню.
 

Піта-тост

 
У піті прорежьте кишеньку, покладіть в неї сир і кружечки помідорів. Покладіть піту в тостер з рифленою поверхнею і тисніть в процесі смаження, поки сир не розплавиться, а пита чи не перетвориться в підсмажений хрусткий тост.
 
 

Часникова піта

 
Порежте піту навпіл уздовж, щоб вийшло два кола. Натріть її з внутрішніх сторін часником, намажте оливковою олією і посипте сумішшю спецій Заатар (3 ст.л. мелений чебрець, 3 ст.л. мелений орегано, 3 ст.л. мелений майоран, 3 ст.л. смажений кунжут, 2 ст .л. Сумах, 1 ч.л мелений кумін, морська сіль 1 ч.л. А потім відправте в духовку на 5-7 хвилин.
 

Піта-тортилья

 
Кілька піт розріжте навпіл уздовж, щоб вийшло два кола. Намажте кожен коло будь-яким соусом: «1000 островів», майонезом, кетчупом, просто маслом або сметаною. Розкладіть на піті скибочки тунця, лосося, авокадо, порізані дрібно овочі та зелень. Загорніть піту з начинкою в рулетик, закріпіть зубочисткою, покладіть на деко і поставте його на 5 хвилин в духовку.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99