Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


На що звернути увагу при виборі насіння соняшнику?

Автор: Таня
23.01.2021 00:51

 
Сучасні соняшники стійкі до гнилі, вовчка та борошнистої роси. Купувати посівний матеріал варто у перевірених продавців. На стихійних ринках закуповувати насіння небезпечно.
 
Соняшнику квітка зовні схожий на сонце і завжди повертається до нього. Завезли його до нас з Північної Америки. Предки використовували цю рослину виключно як декоративний елемент, вірячи, що воно приносить здоров'я і щастя. До речі, якщо вас цікавить ціна соняшнику за тону, то радимо перейти за даним посиланням.
 

Різновиди насіння: як правильно вибрати?

 
Використовують продукцію для виготовлення олії, виробництва медикаментів і різноманітних препаратів, кондитерських виробів. Сьогодні можна придбати насіння соняшника середньораннього, ранньостиглого, середньопізнього і середньостиглого сорту. Селекціонери не зупиняються на досягнутому, а працюють над створенням більш стійких і якісного насіння, які будуть добре переносити несприятливі кліматичні прояви і хвороби.
 
Для посіву на великих промислових площах фермери закуповують гібридні сорти. Мінусом таких сортів є єдиний період дозрівання насіння. Ростуть гібриди одночасно, мають практично ідентичні розміри.
 
Для домашнього посіву краще закуповувати сорти зі середньораннім або раннім ступенем дозрівання. Насіння даних видів встигають дозріти за короткий літній період. 
 

Що впливає на вибір насіння?

 
Тип ґрунту, кліматичні чинники, склад ґрунту, загальний показник схожості насіння - основні фактори вибору продукції для посіву.
 
Не менш 10 градусів необхідно для дозрівання гібридних сортів соняшнику, які відрізняються великим об'ємом масла і тоненьким лушпинням. Для великих площ професіонали радять купувати одночасно кілька сортів, як мінімум їх повинно бути три. Чисельність зіпсувалися через прилягання рослин зменшиться, якщо продумати рівномірний графік збору. Так вийде зробити, якщо на одній площі вирощувати одночасно різні сорти, що розрізняються тимчасовим періодом дозрівання. Придбати соняшник ціна на який вас приємно здивує, радимо перейшовши за посиланням.
 
Перед покупкою насіння чарівно потрібно врахувати:
 
  • 98% як мінімум повинна бути чистота по сорту;
  • 10% максимум вологість насіннєвого матеріалу;
  • 3% очищених насіння на всю упаковку.
 
Приблизно за 30 днів до посіву необхідно якісно і ретельно протравить насіння. Такі дії дадуть можливість знизити ймовірність появи шкідників і розвитку різних грибкових.
 
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99