Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Який димар вибрати для заміського будинку?

Автор: Таня
03.12.2020 00:35

 
Димохід є важливим елементом будь-якого заміського будинку. Без нього неможливо уявити роботу камінів, печей, газових котлів та інших опалювальних приладів. Це не просто труба, а ретельно продуманий виріб, який служить для того, щоб вивести з дому вуглекислий газ та інші шкідливі для організму продукти згоряння палива.
 
Як же правильно вибрати димар? За якими критеріями? Про це ми розповімо нижче.
 

Види димоходів

 
Одним з найважливіших критеріїв, яким потрібно керуватися при виборі конструкції цього елемента для димовидалення - матеріал, з якого він зроблений.
 

Металеві димоходи

 
Традиційно їх виготовляють з нержавіючої сталі, або з бляшаної. Як правило, вони мають прямокутну форму, але можуть мати та циліндричну.
 
Головним плюсом виробів з металу є те, що вони не накопичують в собі кіптява через гладку внутрішньої поверхні. Також димарі з металу відрізняються прекрасною тягою. Якщо вас цікавлять металеві димоходи, то радимо перейти за даним посиланням https://versia-lux.com/products/dymohody, не гаючи часу.
 

Керамічні димарі

 
Це найдорожчі моделі, однак і термін служби такого димоходу становить не менше 30 років. Ще однією важливою перевагою виробів з кераміки є, то що вони вогнестійкі. Тобто, в разі пожежі, вони будуть перешкоджати поширенню вогню.
 

Димарі з цегли

 
Класичний варіант, який багато домовласників вибирають з-за презентабельного вигляду і надійності.
 
 
Правда у такій конструкції є мінуси. Справа в тому, що на стінках цегляних димоходів з часом починає накопичуватися кіптява і, якщо регулярно не чистити його, то через деякий час він почне звужуватися і чадний газ буде виходити менш ефективно і накопичуватися в приміщенні.
 

Конструктивні особливості

 
Від конструкції димоходу безпосередньо залежить його довговічність. Простіше кажучи, чим складніше і більш продумано конструкція, чим більше в ній елементів, тим довше він прослужить.
 
Як правило, більшість домовласників вибирають одностінні моделі. Вони дешево коштують і невибагливі, проте потрібно враховувати, що термін експлуатації такого агрегату складає не більше 5 років.
 
 
Більш надійним варіантом димаря є конструкція типу "сендвіч": коли між двома трубами прокладається спеціальний шар, що складається з базальтової мінеральної вати.
 

Місце установки і форма перетину

 
Ці два параметри теж важливо враховувати, вибираючи димохід в свій будинок.
 
Так, щодо місця установки, він може бути встановлений як зовні будинку, так і всередині. З точки зору безпеки більш переважно його встановлювати зовні, зате установка вироби всередині дозволить надати йому більш оригінальну форму і продумати краще як буде виглядати конструкція зовні будинку.
 
Що стосовно форми перетину. То тут однаково популярні прямокутні димоходи й вироби з округлим перетином. Вони по ефективності не відрізняються, але з точки зору зручності експлуатації краще вибирати другі, так як їх легше чистити.
 
Взагалі, варіантів цих виробів сьогодні на ринку дуже багато, як і типів їх конструкцій. Потрібно лише вибрати потрібний вам варіант.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99