Інформаційно-аналітичний портал

Незалежного банківського рейтингового агентства

Independent bank rating Agency

Передбачити - означає керувати!

СВІЖИЙ НОМЕР
Смотрите телевизионные новости на портале ibra.com.ua   Курсы НБУ по состоянию на 1 октября - 100USD/UAH 2129.5636▼ 100EUR/UAH 2385.7501▼ 10RUB/UAH 3.2396▼ Курсы ЦБ РФ по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 1UAH/RUB 3.08549▼ Курсы ЦРБ ДНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65▲ EUR/RUB 72.9495▼ 1UAH/RUB 2.6▼ Курсы ЦРБ ЛНР по состоянию на 1 октября - USD/RUB 65.7364▼ EUR/RUB 73.776▼ 10UAH/RUB 30.8549▼   В элитные госдачи в Пуще-Водице и Конче-Заспе начали пускать квартирантов В Украине начали действовать зимние тарифы на газ. Кто будет платить вдвое меньше Журналисты узнали, к чему приведет закрытое небо между Украиной и Россией Украинцев под Иловайском захоронили в секретных братских могилах - санитар Российские войска в Сирии понесли первые потери: повстанцы сбили штурмовик "Су-24" ВВС Звезды обещают яркий и насыщенный месяц. Гороскоп для всех знаков Зодиака на октябрь В России назвали условие, при котором вернут Савченко в Украину   Читайте и смотрите самые свежие новости на страницах интернет-издания КУРС ДНЯ информационно-аналитического портала НБРА-IBRA Уважаемые гости, единомышленники и друзья, добро пожаловать на наш Форум портала НБРА-IBRA!  

Головне меню

Мы в соц.сетях

Лента финансовых новостей в формате RSS Стена на Facebook


Блок-хаус: види матеріалу і переваги

Автор: Таня
23.11.2020 23:19

 
Блок-хаус - це один з різновидів матеріалів для облицювання будинків. Він відрізняється розмірами й формою, але це завжди панель, що складається з 3-4 рейок. Головна перевага цього матеріалу полягає в його зовнішньому вигляді, який вміло імітує натуральне дерево. Панелі схожі на округлу колоду або мають форму прямокутного бруса.
 

Головні переваги

 
Всі головні плюси цього будівельного матеріалу обумовлені сировиною, з якого він зроблений. Для виробництва найчастіше використовується висушена деревина, яка протистоїть деформації й появи шкідників.
 
До числа інших переваг блок-хауса відноситься:
 
  1. Простота і швидкість монтажу. Щоб освоїти технологію установки таких панелей не буде потрібно багато часу.
  2. Довговічність. Ця перевага характерно для всіх видів блок-хауса. Деякі матеріали піддаються додаткової модернізації, яка покращує їх експлуатаційні властивості.
  3. Універсальність. Застосовувати цей матеріал можна всередині будинку і зовні. Його властивості дозволяють обшити навіть парилку в лазні.
  4. Привабливий вигляд. Будь-яка поверхня, обшита блок-хаусом виглядає презентабельно і в той же час затишно.
 
Єдиний недолік цього матеріалу - висока вартість. Однак це компенсується хорошими експлуатаційними властивостями.
 

Види блок-хауса

 
Класичним варіантом вважається блок-хаус з дерева. Можна знайти варіанти, які його імітують. Зокрема, популярний металевий блок-хаус. За деякими характеристиками він перевершує натуральну деревину. Але потрібно звертати увагу на вид металу. Якщо він оцинкований або покритий захисно-декоративним шаром, то буде краще протистояти корозії. Алюмінієві панелі вважаються практично вічними.
 
Також, популярний вініловий блок-хаус. За своїми характеристиками він максимально наближений до вінілового сайдингу, але має іншу конфігурацію.
 
Пластиковий блок-хаус проводиться з використанням ПВХ або комбінованого поліуретану. Перший варіант відрізняється комірчастою структурою, а його форма вигнута для імітації дерев'яного бруса. Поліуретан міцніший, він добре зберігає тепло, не іржавіє і не потребує складного догляду.
 
Даний облицювальний матеріал можна розділити на ще два види: під брус і під дерево. Обидва варіанти виглядають вдало і вибір залежить тільки від особистих переваг власника будинку. Але матеріал, що імітує брус коштує дешевше - пояснюється тим, що при його виготовленні відсоток витрат сировини буде меншим. До того ж, такий тип облицювання має менш глибокий рельєф, тому його можна застосовувати всередині будівлі.
 
При правильній установці блок-хаус служить до 50 років, зберігаючи свої початкові властивості. Завдяки великій різноманітності кольорів і фактур завжди можна знайти оптимальний варіант.
 

Читайте статьи по теме

Євробачення 2022 (відео)




Дивитися інші відео/новини…

ЧИТАЙТЕ "КУРС ДНЯ"

МЕСТО ДЛЯ ВАШЕЙ РЕКЛАМЫ

Голосование

Как преодолеть финансовый кризис?
 

kurs dnja 99